Drie festivals onder hetzelfde dak

-brasschaat
Zaterdag 16 juli is het Brasschaatse gemeentepark de place tot be. Vanaf 18 tot 23.30 uur kunnen bezoekers er terecht voor zowel Brasschaat Klassiek, Brasschaat Opera als Walsen in het park plaats. De drie festivals hebben plaats op dezelfde avond. Bovendien zal getracht worden om het wereldrecord walsen te verbeteren. Daarvoor worden meer dan 1.300 dansers verwacht.
Na een succesvolle première in 2014 en een uitgeregend tweede uitgave vorig jaar hopen de organisatoren op een zwoele zomeravond maar hebben hun voorzorgen genomen. Bij de minste regen- of onweersdreiging wordt heel de zaak overdekt. Een enorme overdekking van 45 bij 60 meter kan iedereen droog houden en zorgt meteen voor een overdekte dansvloer nodig voor het nieuwe onderdeel “Walsen in het park”. Alle stoelen gaan dan aan de kant om te walsen op de tonen van orkestrale stukken gebracht door Il Novecento onder leiding van Robert Groslot jarenlang orkestmeester voor Night of the Proms. Als repertoire kiest hij voor de meest gekende populaire walsen. Het evenement moet uitgroeien tot het grootste klassieke openluchtwalsbal van Europa en de wereld. Bedoeling is die avond het wereldrecord walsen te verbreken met meer dan 1.300 dansers op de vloer te brengen.
Klassiek en opera
Dezelfde avond heeft ook Brasschaat Klassiek en Brasschaat Opera plaats. Voor Brasschaat Opera wordt dit jaar een beroep gedaan op sopraan Liesbeth Devos en tenor Thomas Blondelle. Beide gerenommeerde artiesten brengen bekende aria’s onder begeleiding van het orkest Il Novecento. Het evenement start om 19.30u en duurt drie maal drie kwartier met 2 pauzes van 30 minuten. Een gewoon toegangsticket voor een wandelervaring, gazonzitje of een zelf meegebracht zitje kost 10 euro. Een genummerde, en gereserveerde zitplaats, kost 20 euro en een silver-arragement, inclusief parking, stoel en 3 consumpties wordt aan 40 euro aangeboden. Er is ook een golden vip-formule met receptie en souper in het kasteel en dat kost 100 euro. Wie jonger is dan 12 heeft gratis toegang maar heeft geen zitplaats. Tickets via www.teleticketservice.be of in de gemeentelijke bibliotheek van Brasschaat.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *