Dr. Roosensplein Brasschaat vernieuwd

Het vernieuwde Dr. Roosenplein werd officieel ingehuldigd

BRASSCHAAT – Het stond al in de planning van de vorige legislatuur maar Corona besliste er anders over. Het wachten werd echter beloond: zaterdag 17 juni werd het vernieuwde plein officieel ingehuldigd. Titelvoerend Burgemeester Jan Jambon en waarnemend Burgemeester Philip Cools legden de nadruk op het feit dat dit vernieuwde plein een evenementenlocatie zal worden, daarom dit nieuwe plein met open karakter. Ook voorzitter van vzw Toerisme Brasschaat en ere Schepen Berre Van Deuren was erbij en was vol lof over de hele organisatie.

 Schepen voor o.a. mobiliteit Goele Fonteyn benadrukt:”We zijn er (tot onze tevredenheid) in geslaagd om van Dr. Roosensplein een moderne oase met veel belevingsmogelijkheid te maken: een rustpunt onder de Zilverlindeboom na een middagje shoppen, een plaats van verkoeling en amusement door de spuitende fonteintjes, een Hoppinpunt waar alle vervoersmodi bij elkaar komen en een regenwater-opvangplaats door de bioswale, boombunkers en het ondergrondse bufferbekken. Het was mijn droom kinderen tikkertje te zien spelen onder de zilverlinde, verliefde koppeltjes op de banken te zien zitten, fonteintjes die bij huwelijken van vreugde spuiten en zo meer”.

Ook Schepen Adinda Van Gerven (o.a. bevoegd voor verbroedering Bad Nauenahr-Ahrweiler) was zeer trots: “Na 40 jaar Verbroedering zijn we heel trots dat we een gloednieuw plein met de naam van onze zusterstad Bad Neuenahr-Ahrweiler krijgen. Ik ben vooral blij dat we met dit plein, zijn naam, het mooie infobord, de kleurrijke bloempotten (een geschenk van Bad Neuenahr-Ahrweiler) onze 38.000 Brasschatenaren en alle dagelijkse bezoekers warm maken om onze zusterstad te ontdekken, bezoeken en promoten. Na de grote vloed van juli 2021 heb ik als schepen van Verbroedering burgemeester Guido Orthen beloofd om alles op alles te zetten om het toerisme, een belangrijke levensader en inkomstenbron, naar Bad Neuenahr-Ahrweiler -onze zusterstad, hun Heimat- te promoten”.

Het nieuwe plein werd al voor de plechtigheid ingehuldigd door enkele pas gehuwden die kennis konden maken met de prachtig gerestaureerde trap van het oude Gemeentehuis en de kleine waterfonteinen. Die fonteinen werden later ook door leden ven het Gemeentebestuur letterlijk ingehuldigd.

Schepen Adinda Van Gerven

 Het college van Burgemeester en Schepenen werd vergezeld door een delegatie van de Duitse Zusterstad Bad Neuenahr-Ahrweiler. Alweer een reden om dit plein in te huldigen. In de Duitse Zusterstad was er al een “Platz von Brasschaat”, nu is er ook in Brasschaat een ludiek “Bad Neuenahr-Ahrwelier-plein”.


Tijdens de huldiging werd een mooi infobord voor de zusterstad onthuld (thv de Rozenhoeve). Tijdens deze feestelijkheid werd ook wijlen Frans Bellens postuum als ereburger van Brasschaat benoemd. Zijn zoon Ivo mocht de oorkonde in ontvangst nemen. Frans Bellens en zijn zoon Ivo zaten meer dan 40 jaar geleden samen aan tafel tijdens de eerste gesprekken betreft het opstarten van de verbroedering.

Frans Bellens was o.a. als leerkracht aan het Sint Michielscollege de grondlegger van de Tekenacademie Sint Michiel met uiteindelijk ruim 1000 leerlingen waar hij geruime tijd directeur was. Ook als voorzitter van de toenmalige Brasschaatse Radio Omroep was hij steeds actief. Hij was ook de ontwerper van de vlag van Brasschaat & auteur van o.a. het boek “van Heidegrond tot Parkgemeente”. Altijd bescheiden maar zeer actief. Na lange jaren van trouw voorzitterschap van het comité Bad Neuenahr-Ahrweiler gaf hij de fakkel door aan Carina Verster-Rotthier met veel succes. Carina en haar team zorgen jaarlijks voor vele bezoeken betreft uitwisseling, bezoeken en contacten.


De feestelijke opening van het vernieuwde Dr. Roosensplein werd voorzien van hapjes en drankjes alsook een mooie modeshow. Radio Park fm verzorgde een 5 uur durende live uitzending met tal van prominente aanwezigen met als slot dj Vince & dj Licious. De ambiance was verzekerd.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *