DP World deelt wafels en soep uit op de dag van de vrachtwagenchauffeur

DP World deelt warme wafels uit aan de chauffeurs

Op 9 december deelde DP World warme wafels en verse soep uit tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur aan ruim 2800 chauffeurs die de containerterminal en het nabijgelegen empty depot aandeden. Met zijn deelname aan dit initiatief van Febetra wil de containerbehandelaar, net als 253 bedrijven, zijn steun betuigen aan deze vitale schakel in de logistieke keten.

Warme traktatie op Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Op 9 december 2021 organiseerde Febetra de Dag van de Vrachtwagenchauffeur (#DVC2021). In heel het land zetten deelnemende bedrijven vrachtwagenchauffeurs die dag in het zonnetje met talrijke acties om hen te bedanken en hun belangrijke rol in de economie en samenleving te erkennen. Op deze dag wilde ook DP World alle chauffeurs extra in de watten leggen door hen een warme traktatie aan te bieden op zijn sites: Luikse wafels op de Antwerp Gateway terminal en verse soep op het empty depot (waar lege containers worden opgeslagen, hersteld en onderhouden).

Onmisbare schakel op de terminal

Vrachtwagenchauffeurs zijn een onmisbare schakel op de containerterminal van DP World (kaai 1700 en Empty Depot Services ‘EDS’). Dagelijks zorgen ze voor het ophalen en aanleveren van meer dan 2000 containers op de terminals van DP World en EDS, die gelost werden of geladen worden op zeeschepen, treinen en binnenvaartschepen aan het Deurganckdok. Het wegvervoer vormt dan ook een belangrijke transportmodus op de terminal van DP World, met een aandeel van 58 procent in de modal split op Antwerp Gateway.

“Als drukbezochte terminal zetten we al jaren in op een efficiënte truckbehandeling door verschillende initiatieven en continue bijsturing van onze processen. We werken dan ook graag mee aan dit initiatief van Febetra om onze waardering te uiten voor de hardwerkende chauffeurs die vitaal zijn in onze economie en in de logistieke keten,” zegt Dirk Van den Bosch, CEO DP World.

Inspanningen voor efficiënte truckbehandeling

DP World levert heel wat inspanningen om chauffeurs elke dag te ondersteunen zodat zij hun job zo efficiënt en vlot mogelijk kunnen uitvoeren. Zo is er sinds heel wat jaren een oproepsysteem op basis van afspraken en tijdsloten waarmee transporteurs hun containers efficiënt kunnen laden en lossen, en dit 24/5. Op Antwerp Gateway wordt een deel van de containers op truck gezet via klassieke straddle carriers, maar de behandeling van vrachtwagens gebeurt ook geautomatiseerd via onbemande stapelkranen die de chauffeurs zelf bedienen. De komende jaren wordt dit systeem nog verder uitgebreid om meer capaciteit op de terminal te creëren.

Sinds twee jaar kunnen chauffeurs al hun administratie bovendien veilig en vlot afhandelen vanuit hun cabine via een app die speciaal ontwikkeld werd voor truckers, “Route 1700”, waarin ze ook belangrijke informatie en updates ontvangen. DP World streeft naar een goede verstandhouding met de trucking community door regelmatig overleg met de overkoepelende transportfederaties. Zo staan er de komende jaren nog tal optimalisaties aan de truckflow gepland. Tot slot, niet onbelangrijk, kunnen chauffeurs hier elke dag gebruik maken van propere toiletten en gratis koffie aan het checkpoint.

(©Frank Bahnmuller)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder