Dorpsplein als enorme dansvloer met professionele dansleraars


Vanaf zondag 7 augustus zijn er drie zondagen lang gratis danslessen op het Kapelse Dorpsplein in het centrum van de gemeente. in de sfeer van een “bal populair’’ met een echte houten dansvloer en terras, wordt een zuiderse sfeer opgeroepen. Niemand minder dan Bekende Vlaming Davy Brocatus geeft zondag de aftrapt met een eerste gratis les in stijldansen. ,,Ook heren met twee linkervoeten zijn welkom. Iedereen die tot vier kan tellen, kan zonder problemen leren dansen’’.
Bedoeling van het initiatief is Kapelse bewoners samen te brengen op een sfeervol Dorpsplein dat een zuiderse sfeer zal uitstralen met muziek, tafels, stoelen, drankgelegenheid en uiteraard een enorme houten speciale dansvloer . ,,We beginnen met een losse dans’’ zegt dansleraar Davy Brocatus. ,,Het is zeker niet moeilijk en iedereen kan meedansen. Of je veel of weinig coördinatie hebt speelt geen rol. Ik ben er van overtuigd dat de muziek, en de nodige richtlijnen, iedereen zal aanzetten tot dansen. Dansen is zoals leren autorijden of fietsen. De eerste les ben je wat zenuwachtig maar eens je het kan vergeet je het nooit meer’’. Drie zondagnamiddagen kan je op het Dorpsplein de benen los te gooien. Elke dansnamiddag komt een andere dansstijl aan bod. Zondag 7 augustus is het ,,Dansen in Stijl’’ met Davy Brocatus bekend van o.a. Sterren op de Dansvloer. Zondag 28 augustus zijn het ,,Zuiderse Ritmes’’ met Bailando vzw, Cubaanse Salsa met Geert Audenaert en Javier Gomez. Zondag 4 september is het ,,World Dance Shake’’ een mix van volksdansen uit de hele wereld met docenten van Jovolka vzw. Telkens is er van 14u30 tot 15uur eerst een dansworkshop voor kinderen. Van 15 tot 16u30 volgen dan de gratis danslessen voor volwassenen en daarna speelt nog een DJ met vrije dansmogelijkheid. De organisatie is een samenwerking tussen Jovolka vzw en Cultuurcentrum Kapellen. ,,We willen meer leven brengen op het Dorpsplein en daar past dit nieuwe initiatief zeker in’’ zegt schepen Sabine Van Dooren (Open Vld). “Na de laatste dansnamiddag volgt een evaluatie maar het is zeker niet uitgesloten dat we er een jaarlijks initiatief zullen maken’’.

foto: schepen Sabine Van Dooren met David Brocatus

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder