Doet da mor is noa…! bij Kapelse Plakijzers

De Kapelse Plakijzers zwaaien al 33 jaar de “plak-carnaval”. Misschien net daarom hun leuze voor 2011: ‘doet da mor is noa…!’
Of… misschien om anderen… ’een poepke te doen ruiken?’
Feit is dat ze alweer de sleutel van het gemeentehuis in handen hebben. En dat al voor de 33e keer (lees hier weerom hun leuze….)
Zaterdag 5 februari, stipter dan ooit, om 16 u, kwamen de Plakijzers massaal afgezakt naar het Beukenhof. Met belleman, Prins Ludo, prinsessen, narren en het hele carnavalzootje erachter aan. En… allen nuchter!
Secretaris Frank Hardorf : ’zatte carnavalisten is uit de tijd. We zijn nu met een groep Plakijzers van zowat 35 leden en zorgen tijdens onze stoet op zondag 20 maart vanaf 14.11u doorheen Kapellen voor 50 groepen en wagens! Ja, ja, serieuze stoet, dat wel, en een af te leggen parcours van 5 km. We gaan er voor… Ge kent onze carnavalsleuze toch hé?…
Burgemeester en schepenen stonden feestelijk klaar, de dweilband Friewielers uit Breda, 10 muzikanten sterk, bliezen en trommelden er lustig doorheen. Dat doen ze zowat 21 jaar voor De Plakijzers.
Waar is da feestje???Hier is da feesje!
Zonder drank… gene klank. Dus: aanrukken! Pinten, wijn, frisdrank, hapjes, ze gingen er vlot binnen. Vele ganzenveders fladderden van mooi uitgedoste carnavalisten. Delegaties van diverse groepen lieten zich evenmin onbetuigd.
Nog vermelden dat op 19 maart in de namiddag het kindercarnaval plaatsgrijpt en ’s avonds het jaarlijkse Plakijzersbal. Locatie volgt later. Steunkaarten om alle kosten te dekken worden binnenkort eveneens verspreid.
Intussen gutst het bier rijkelijk, aangebracht van in de gemeentehuis-coulissen. Er wordt lukraak gemorst op het glanzend parket. Geen probleem: daar zijn poetsdoekjes voor… En maandag verschijnt ‘Mirza’…de gemeentelijke boen- en stofzuiger.
Pinte pakke Héu héu héu!
Op wat licht gezever bleef het droog buiten. Doet da mor is noa! 3x alaaf…! erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *