DNA van Berendrecht en Zandvliet vereeuwigd in kunstwerk

Berendrecht en Zandvliet bestaan 900 jaar. Nadat ze al werden uitgeroepen tot 5-sterren dorpen werd het feestjaar afgesloten met een vuur- en lichtspektakel.

Kunstenaar Albert De Vree onthulde op vrijdag 29 november het kunstwerk “Het DNA van Zandvliet en Berendrecht”, dat hij samen met Bart De Keyser van BDK Design, leerkrachten Ward Hendrickx en Rune Bastiaenssens en leerlingen van het PITO uit Stabroek maakte. De Firma Ivens sponsorde de materialen, zorgde voor transport en plaatsing van het kunstwerk.

Het kunstwerk kreeg een plaats op de hoek van de Zoutestraat en De Derdeweg. Het werd op een zware betonnen blok geplaatst met daaronder de capsules met 900 herinneringen aan beide dorpen.

Het kunstwerk toont in 9 taferelen het DNA-profiel van de Polder. “Het gaat om negen gelaste verbindingen, die onder andere verwijzen naar 900 jaar Berendrecht en Zandvliet”, zegt kunstenaar Albert De Vree.

Het kunstwerk werd onder grote belangstelling onthuld. Daarna volgde een spectaculaire vuur- en lasershow op de dijk. De band Mr. Sousa zorgde voor livemuziek terwijl er aan de tentjes van een drankje kon genoten worden.

Het feestjaar kreeg hiermee een fantastisch slot! Proficiat aan gans de organisatie van de viering van 900 jaar Berendrecht en Zandvliet

Meer over de onthulling van het kunstwerk kan je lezen in ons magazine van 6 december.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *