Dikketruiendag levert leerlingen van De Stappe drie wilgenhutten op


 

Dit jaar was Vlaanderen toe aan de veertiende Dikketruiendag. Dit jaar werd gekozen voor een minder gekend klimaatprobleem : hittestress. Op warme dagen veranderen steden en gemeenten door al de  verharde oppervlaktes in echte hitte-eilanden, waar de temperatuur 7 graden hoger ligt dan op het platteland. Bovendien is het risico op wateroverlast groot, omdat regenwater er te snel wegvloeit.Bomen, struiken en ander frisgroen kunnen ons redden: ze zorgen voor afkoeling en beschermen ons tegen wateroverlast.
Dat zullen de jongens en meisjes van De Stappe in de lente zelf ondervinden. In het kader van deze Dikketruiendag vroegen en kregen de leerlingen van het gemeentebestuur, op dinsdag 6 feburari een cheque om jonge wilgentakken aan te kopen.
“In de lente gaan we met de leerlingen al die jonge takken in de grond stoppen, zodat er in totaal drie hutten ontstaan. Wanneer al die takken dan blaadjes krijgen, hebben onze leerlingen er plots drie groene spots bij”, zegt directrice Yasmine Van Hoydonck. (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *