Dikke truiendag in Stabroekse scholen

dikke truiendag sint calasanzHet gemeentebestuur van Stabroek lanceerde een oproep naar alle Stabroekse kleuter- en basisscholen om deel te nemen aan de Dikke truiendag op woensdag 20 februari. De actie werd een groot succes. De meeste scholen zetten zich jaarlijks is in voor deze actie en werken rond allerlei thema’s, spelletjes, dansjes ….. Dit jaar kregen de scholen een bezoekje van een delegatie van het gemeentebestuur, nl. burgemeester Rik Frans, schepen voor milieu Jacques De Swaene, schepen van onderwijs Veerle Nuyts en duurzaamheidsambtenaar  Els Veldeman. Vanwege het gemeentebestuur kreeg elke school voor iedere klas een grote thermometer
De Rekke


In de gemeentelijke basisschool De Rekke in Hoevenen werd de dikke truiendag al ingezet bij de aanvang van de schooldag.  Alle leerlingen van de lagere school en alle kleuters verzamelden voor dit gebeuren goed ingeduffeld op de speelplaats.  Directrice Inge Coeckelbergs verwelkomde ook de afvaardiging van het gemeentebestuur: burgemeester Rik Frans,  Eerste Schepen Jacques De Swaene en schepen van onderwijs Veerle Nuyts.  De burgemeester voelde zich erg thuis tussen zijn oud-collega’s en was weer even “meester Rik”.
Met een liedje, een dansje en een toneeltje werd de betekenis van deze dag in de kijker gezet.
Sint Catharinaschool
Ook in de Sint Catharinaschool werken zij al jaren rond het thema milieu, klimaat en de Dikke Truiendag. Dit jaar richtte de school een oproep naar de ouders toe om doelbewust om te gaan met elektriciteit, verwarming ed. De leerlingen kregen een blad vol nuttige tips mee naar huis en moeten hiermee samen met hun ouders hun steentje bijdragen tot een duurzaam milieu.
De Stappe

In Basisschool De Stappe begon de actiedag na de speeltijd. Op de speelplaats, die versierd was met honderden dikke truien, brachten de leerlingen van het 4de  een opwarmingsdans waaraan gans de lagere school deelnam. Zelfs schepen voor milieu Jacques De Swaene en schepen voor onderwijs Veerle Nuyts warmden zich op tijdens deze aerobic. In de klassen werd de verwarming enkele graadjes lager gezet. Leerlingen van het zesde hielden dan ook controle op de meterstand van de verwarming en noteerden het verbruik. Verder had elke klas een activiteit rond biodiversiteit en klimaatsverandering gepland. Omdat het echt wel koud was knutselden de allerkleinsten warme, wollige schaapjes in hun klasjes.
Sint-Calasanz

Terwijl ze er in De Rekke mee begonnen, werd in Sint-Calasanz de dikke truiendag gevierd als sluiting van de schooldag.  Ook hier verzamelden alle leerlingen en kleuters op de speelplaats voor een dansje en zong heel de school de “Song for the climate”.  Burgemeester Frans was er hier niet meer bij wegens andere  verplichtingen, en het was schepen Veerle Nuyts die de thermometers mocht uitdelen, geflankeerd door haar eigen kindjes, die hier immers school lopen.  Ondertussen stonden al heel veel ouders aan de schoolpoort, en de kinderen mochten naar huis voor hun vrije woensdagnamiddag.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.