Dikke truiendag in de Hoevense scholen

Dikke truiendag in De Rekke

 

Dikke truiendag in Calasanz

Op vrijdag 17 februari was het ook in de Hoevense scholen Dikke Truiendag. Daartoe kregen de leerlingen in de klas al uitvoerig uitleg over het milieu en de klimaatopwarming.  De leerkrachten vertelden dat het niet eenvoudig was om over de klimaatopwarming te spreken, terwijl het buiten stenen dik vroor.
Maar op deze vrijdag zag het er al heel anders uit: bij een milde negen graden verzamelden alle kinderen van de Gemeentelijke Basisschool De Rekke op de speelplaats om burgemeester Rik Frans en de schepenen Ludo Reyntjens en Herman Jongenelen hartelijk te ontvangen.  Directrice Inge Coeckelbergs heette iedereen welkom en verklaarde dat de kinderen zich in de klas heel goed hadden voorbereid op deze dag. Vervolgens was het woord aan de burgemeester die de kinderen bedankte voor hun inspanningen voor het milieu, en als beloning had hij voor iedere klas een boek.  Alle leerlingen wilden de burgemeester daarvoor danken met het Dikke Truienlied, en dat galmde over heel de speelplaats.
In de namiddag werd dit scenario nog eens overgedaan op de speelplaats van Sint-Calasanz.  Daar nodigde mevrouw Greet en meester Pieter de leerlingen uit om zelf te komen getuigen van wat ze in de klas hadden opgestoken over het milieu, en dat deden zij met tekst en met tekeningen, onder het toeziend oog van een aandachtige burgemeester.  Hier volgde ook als beloning een boek voor elke klas, waarna niet werd gezongen maar hevig gedanst op de tonen van een gepast muziekje. En daarmee was de schoolweek ten einde: aan de poort wachtte al een menigte ouders om hun spruit(en) op te vangen.
LW
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder