Dertig ruiters bij Oude Gans Berendrecht strijden op 11 maart

De kop van een nieuw jaar gansrijden is er af, letterlijk dan. De eerste koningen zijn reeds bekomen van hun emoties, terwijl de 30 ruiters van de Oude Gans Berendrecht nog in volle spanning wachten wie de kroon en mantel voor één jaar mag dragen. Alles zal gebeuren op zondag 11 maart vanaf ’s morgens vroeg wanneer ruiters, voetvolk, verpleegsters, doktoor en gardes bijeen komen in de kantine van KFC Berendrecht Sport. Van daaruit trekt het in stoet richting uittredend koning Pieter Aendekerk, welke zijn onderdanen en vrienden zal trakteren met een hapje en een drankje. Eenmaal dit gevierd is, trekken de blauw-witten naar café De Molengeest.
Zodra ook hier iedereen voldaan is, wordt naar lokaal De Koerel gestapt om tomatensoep met balletjes te verorberen. Als de magen gevuld zijn, is er nog tijd om café De Sportduif aan te doen om uiteindelijk het koningsrijden van 2012 te kunnen aanvatten. Dit zal omstreeks 15 uur beginnen op de Solftplaats te Berendrecht. ’s Avonds, wanneer de nieuwe koning gekroond is, is iedereen van harte welkom om hem te vieren in lokaal De Koerel.
Tijdens de (voor)middag passeert de stoet volgende straten: Monnikenhofstraat, Antwerpsebaan, Gansrijdersstraat, Frederik Hendrikstraat, Neerhoefstraat,  Bossstraat, Kapelstraat, Steenovenstraat, Zandweg, Dorpstraat, Solfplaats en Schouwvegerstraat.
Vermelden we nog dat de premie vorig jaar 5350 euro bedroeg en dat er toen 23 ruiters aan het spel deelnamen. Info: 0479/76 60 22.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *