De Vroente heringericht vanaf mei

Visit Kalmthout in tijdelijk infokantoor


KALMTHOUT – Vanaf mei 2022 starten de gemeente Kalmthout en het departement Omgeving van Vlaanderen aan de renovatie en verbouwing van De Vroente. Het gebouw krijgt een andere binneninrichting én een renovatie met heel wat aandacht voor duurzaamheid. Het gebouw moet logischer ingedeeld worden zodat bezoekers beter hun weg vinden. Het toeristisch infokantoor Visit Kalmthout vindt tijdelijk een plek in bureaucontainers.

Andere indeling én klimaatrobuust
“De herinrichting van het gebouw staat al een tijd op de planning”, zegt Sandra Hoppenbrouwers, schepen voor toerisme. “De vaste tentoonstelling en andere publieke ruimtes worden naar voren gebracht. Kantoren en vergaderzalen komen dan weer achteraan. Op die manier worden de bezoekers sneller betrokken bij de inhoud die De Vroente biedt én bij de werking van het centrum.”
“Naast de herinrichting maakt de gemeente en Vlaanderen van de gelegenheid gebruik om het gebouw zelf op een duurzame en energiezuinige manier te verbouwen”, vult burgemeester Lukas Jacobs aan. “Meer en betere isolatie, extra regenwaterbuffering… Zo is het gebouw klaar voor de toekomst.”
Dienstverlening tijdens de verbouwing
De verbouwingen starten in mei en duren zo’n twee jaar. De medewerkers van De Vroente bieden enkel nog digitale en telefonische dienstverlening. Schoolbezoeken en andere activiteiten kunnen niet doorgaan. De Junior Rangers en de Libelhamelclub gaan wel verder maar vanuit een andere locatie. De medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos en het Grenspark Kalmthoutse Heide verhuizen tijdens de werken naar een andere locatie van waaruit ze hun werking verderzetten.
“Ook Visit Kalmthout blijft niet in het gebouw”, weet Sandra Hoppenbrouwers. “Zij verhuizen naar een bureaucontainer waar ze bezoekers ontvangen. Die container komt vooraan op de parking. Toiletten voorzien we naast die bureaucontainer. Het Bijenteeltmuseum blijft tijdens de verbouwingswerken gesloten. De parking blijft toegankelijk.”


Voor alle actuele info over de verbouwing van De Vroente kan je terecht op de website van het departement Omgeving van Vlaanderen: https://omgeving.vlaanderen.be/de-vroente.
Voor alle vragen over je bezoek en de toeristische mogelijkheden: www.visitkalmthout.be.

copyright Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *