De Stappe sluit schooljaar af met Fata Morgana te Stabroek

Vrijdag 24 juni verzamelden de kleuters en leerlingen van de lager school op de speelplaats van basisschool  De Stappe aan de Geelvinckstraat te Stabroek voor een groot Fata Morganafeest.

Omdat de school dit jaar 50 jaar bestaat werd besloten het jaar feestelijk af te sluiten. De leerkrachten hadden de leerlingen en kleuters uitgedaagd  om een moeilijke opdracht tot een goed einde te brengen om zo een ster te verdienen, naar analogie met het echte Fata Morgana tv-programma.

Op maandag 16 mei kregen de leerlingen de opdracht rond het getal 50 en begonnen ze ijverig te knutselen.

De kleutertjes van de Vlindertuin moesten een vlaggenlijn maken van maar liefst 50 meter lang. De kindjes van de Duizendpoot doken de keuken in en kregen de opdracht om 50 cakes te bakken en te versieren. De leerlingen van het 1ste leerjaar werd gevraagd 50 meter te haken, het werden uiteindelijk 221 meters. Het tweede leerjaar ontwierp 50 affiches voor het Fata Morgana spel.  Het derde studiejaar kookte pudding. Ipv. 50 potjes hadden zij er maar liefst 95 klaargemaakt, in allerlei smaken.

Het vierde leerjaar A knutselde een rups die uit 50 bolletjes wol bestond. Vier B maakte een snoeptaart bestaande uit 50  soorten snoepjes.  Het woord ‘school’ werd door de leerlingen van het vijfde in 50 verschillende talen opgezocht met bijhorende vlag van het land. Het zesde leerjaar moest 50  oud-leerlingen contacteren en uitnodigen op de school. Veel oud-leerlingen zaten met examens maar twaalf kwamen toch afgezakt naar hun vertrouwde school.

Al de opdrachten werden gekeurd  en gecontroleerd door deurwaarder van dienst meester/turnleerjaar Kjell.  En …. Iedereen was geslaagd en kreeg dan ook de welverdiende ster!  Ondertussen verdween de lekkere cakes in de gretige mondjes van de uitgelaten bende schoolkinderen. Al een toffe aanzet naar de vakantie toe.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder