Omvangrijkere brochure "De Schelde: van bron tot wereldhaven" uitgegeven

vlnr.: Freddy Michiels, havenschepen Marc van Peel, Staf De Lie en Fons Schrijvers

Antwerpen heeft veel te danken aan het bestaan van de Schelde. De Vlaamse vereniging van maritieme en logistieke journalisten en publicisten (ESPA) heeft daarom een gratis brochure uitgegeven om ons er blijvend aan te herinneren. Een brochure die het traject toelicht dat de Schelde aflegt van de bron (in Noord-Frankrijk) tot aan de haven van Antwerpen.
De bron van de Schelde bevindt zich in het kleine landbouwersdorpje Gouy, dat zich tussen Cambrai (Kamerijk) en Saint-Quentin (Sint-Kwintens) bevindt.  ESPA was bijna een kwarteeuw voor 50 procent mede-eigenaar van de bron, binnen de vzw ‘Association Franco-Belge de la Source de l’Escaut’, de vereniging die instaat voor het onderhoud en de restauratie van de Scheldebron. In 2008 droeg de journalistenvereniging onder impuls van toenmalig voorzitter Staf De Lie, haar aandeel over aan het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. De andere aandelen zijn in handen van de gemeente Gouy.
Na een eerste brochure, die mede door De Polder Magazine werd verspreid, is een tweede (meer omvangrijke en luxueuzere) brochure uitgegeven die vrijdag 27 juli in het Havenhuis werd voorgesteld door havenschepen Marc van Peel.  De schepen huldigde de drie auteurs  onder wie onze hoofdredacteur en de Kapelse journalist Fons Schrijvers. De huidige voorzitter van ESPA Freddy Michiels, gaf meer uitleg over de brochure.
De brochure is vanaf maandag 30 juli op onze redactie gratis af te halen tijdens de kantooruren.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *