“De plofkrakers liepen weg met hun buit”


Stabroek – De plofkraak van dinsdagnacht 22 oktober,  heeft diepe indruk nagelaten in de buurt. Getuigen zagen hoe drie overvallers, volledig in het zwart gekleed, na de kraak wegliepen richting Berendrecht. Waarschijnlijk stond wat verder in de Abtsdreef hun vluchtwagen.
“Iets over één uur schrokken we wakker van een enorm luide knal. Ik wist meteen dat het geen ongeval was, want die knal was veel te luid. Daarom stond ik op en trok de rolluiken naar boven. Aan de gevel van de bank zag ik dat er zwartgeklede mannen bezig waren. Mijn vrouw belde meteen de politie. Eén overvaller stond duidelijk op de uitkijk. Hij had iets in zijn hand. Ik veronderstel dat het een ijzeren staaf was. De twee anderen waren druk bezig om te graaien in de opgeblazen geldautomaat. Ik zag ook hoe ze alles razendsnel wegmoffelden in hun rugzak. Volgens mij duurde dat zeker 1 à 2 minuten. Het was duidelijk dat deze plofkraak goed werd voorbereid”, doet Sven Lanckriet zijn verhaal.
Samen met zijn partner Marianne Vranckx woont hij in de Abtsdreef recht tegenover de bank. “Het was duidelijk dat het drietal op elkaar was afgestemd. Na het graaien liepen ze weg van de parking aan de bank en renden richting centrum. Na een tiental meter bedachten ze zich , keerden om en liepen met z’n drieën richting Berendrecht. Of daar een vluchtwagen stond met een vierde man, weten we niet”, vult Marianne Vranckx aan.
Frank De Schutter, een andere overbuur die in dezelfde straat een Avia-tankstation uitbaat, is wel wakker geworden, maar dacht dat het een auto was die op de paaltjes op de rijweg knalde. “Ik ben terug in slaap gesukkeld en was geschrokken toen ik ’s morgens op de radio hoorde van de plofkraak vlak voor mijn deur. Eigenlijk ben ik blij, dat ik ben blijven liggen. Stel je voor dat je toch opstaat en buiten gaat om te kijken wat er gebeurt! Je weet niet of die gasten al dan niet gewapend zijn.”
Een papier aan de voordeur van de bank informeert de klanten dat de bank vanaf vandaag, donderdag 24 oktober, terug open is en dat cash-transacties voorlopig voor onbepaalde tijd niet mogelijk zijn.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *