De Lustige Gans rijdt voor de 11de keer uit

Koning 2016 Sven Van Lommel

Vrijdag 17 februari vond de ruiterloting van de Lustige Gans plaats in café De Notenboom. De volgorde van de ruiters en de snijmomenten werden geloot. Speculaties braken los, want het wordt een speciaal seizoen voor De Lustige Gans: de nieuwe koning mag mee strijden op 2 april naar de keizerskroon, samen met de laatste drie koningen Luc Peeraer, Joppe Vranken en Sven Van Lommel.
Normaal gezien rijdt de Lustige Gans uit op de laatste zondag van de krokusvakantie. Maar aangezien het dan carnavalweekend van De Ekerse Bierpruvers is, werd er besloten te rijden op zondag 12 maart.
Er wordt wederom een stevig ontbijt geserveerd aan de ruiters en hun gezin. Na de spek met eieren worden de paarden opgezadeld en vertrekt de stoet om naar café Den Aker, in de Driehoekstraat, te gaan en daar de rest van de leden en sympathisanten te ontmoeten rond 9.30 uur. Dan trekt de stoet verder door Ekeren. Rond 11.30 uur wordt bij boer Olivier koning Sven Van Lommel uitgehaald, deze biedt aan iedereen, zoals de traditie het ondertussen wil,  pekesstoemp met worst aan.
Na het uithalen trekt de stoet verder door Ekeren om dan om 15.00 uur aan te komen op het Kristus Koningsplein. Na het afleggen van de kroon en mantel door Koning Sven, zullen 25 ruiters opnieuw strijden om de felbegeerde kroon van de Lustige gans. Ondertussen wordt het 17.00 uur en zal het net op drie mazen hangen. De spanning stijgt, iedereen maakt een kans… Niet veel later zal de nieuwe Ekerse koning gekroond worden.
Na de kroning is iedereen welkom om de kersverse koning te vieren in de Akerzaal van het Ekers Hof. De inkom is gratis en plezier verzekerd!
Tot 12 maart in Ekeren, tot 2 april op het keizerrijden in Hoevenen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder