De Lustige gans kroont kersverse kinderkoningen

EKEREN – Zaterdag 27 augustus stonden er weer 36 kinderen klaar om deel te nemen aan het kindergansrijden van De Lustige Gans Ekeren.
Nadat de kinderkoning Ariën & koningin Jill hun mederuiters hadden getrakteerd, trok de hele bende naar het terrein van de Geesten. Waar de allerkleinsten onder de galg rijden met hun fiets om dan een snoepje te trekken.

Om 14.30u ging de 1ste reeks van start. Een gans zonder net hing klaar. Na veel trekwerk van een aantal nieuwelingen (deze waren al wat te oud voor de ronde trek het spek) rolden plots tranen over Jill haar wangen toen ze de kop voor de tweede keer wist te trekken. Jill Derden is 11 jaar. Mama Annemieke Kanora (bestuurslid binnen De Lustige Gans) en papa Bart Derden waren super trots.


Rond 16 uur begon de laatste reeks. Zij trekken aan een gans met een net er rond. Deze groep kinderen zijn al routiniers. Ze trokken en sleurden als volleerde ruiters, Len Adams (12 jaar) was de gelukkige en is voor de eerste maal Kinderkoning van De Lustige Gans. Papa Robby Adams (reserve ruiter) en  partner Mieke waren super trots.
Onze Koning Peter De Rechter mocht aan iedereen een zakje uitdelen met hierin wat snoep, en leuke gadgets. ’s Avonds kon iedereen nog gezellig blijven eten.
Rond 19 uur stonden dan weer de reserve ruiters klaar om hun nummer te trekken voor het prinskesrijden! Dit is om onze reserveruiters ook een kans te geven om alvast te oefenen voor als het hun beurt is om te mogen meerijden met de vaste ruiters.
Dit feestje gaat door op zaterdag 1 oktober op het scoutsterrein van den Bunt! 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *