De Heicross komt er weer aan

HEIDE/KALMTHOUT – Zaterdag 20 januari 2024 is het weer zo ver, want dan organiseren de LUKEBIKERS hun geliefde Heicross in het teken van de in 2013 overleden Luc Vanwesenbeeck. De naam van deze triatlon-club stamt immers af van het vroegere emailadres van Luc, lukebiker@hotmail.com.

Bij de vorige editie verwelkomden ze 500 crossers op hun uitdagende parcours van maar liefst 2900m met een echte brug (waar je ook naast kan fietsen), balkjes, singletracks, trap, schuine kant en zandbak pal in het centrum van Heide-Kalmthout.


Algemene graafwerken Dygo zorgde vorige maand nog voor de aanleg van een wasbord op de omloop in het Josbos naast de fiets-o-strade. Aangezien ze dit jaar niet meteen op een groter aantal deelnemers mikken, willen ze voor deze vijfde editie nóg meer inzetten op sfeer, beleving en randanimatie. Zo zal er een prachtige aankomstboog staan en zullen er live-beelden getoond worden op grote schermen.
Naast de gekende presentator van de voorbije jaren, Chris Vandenabeele, zal er voor komende editie een extra presentator bij komen om alle wedstrijden nog beter te becommentariëren. Desalniettemin alles er professioneel uitziet, is de toegang voor bezoekers gratis en is er géén focus op het competitieve, maar het plezier primeert. Voor alle soorten renners voorzien ze een reeks: kinderen, gentlemen, amateurs, instappers, g-renners, +50, dames,… Alle deelnemende kinderen krijgen bovendien een goodie bag met leuke kadootjes en een echte medaille na hun wedstrijd.

Eerbetoon aan Luc Vanwesenbeeck

Tijdens het Familie Cyclocross Spektakel staan de kinderen en het familiegebeuren opnieuw  centraal, maar het spreekt voor zich dat ook het emotionele rond de familie Vanwesenbeeck opnieuw een rol speelt. Wat, omwille van corona, sowieso al een verschrikkelijke tijd werd voor de evenementensector, werd voor hen immers nog dramatischer. Eind april 2020 kregen ze slecht nieuws over de gezondheid van Joris Vanwesenbeeck. Hij is medestichter van Heicross en neef van Lukebiker#01 (de papa van Arvid die in 2013 overleed tijdens een fietstocht met de Heidestoempers en waarvoor ze dit jaar reeds de 9de Ereprijs organiseren). De eerste drie jaren schonk Heicross een groot deel van de opbrengst aan Kom op tegen Kanker en nu werd Joris zelf getroffen door een zeldzame galwegkanker. Na een ongelijke strijd van slechts vier maanden, moest er begin september 2020 afscheid van hem worden genomen. Met hem in gedachten willen ze ook van deze vijfde editie in januari 2024 een topevenement maken.

Zoals elk jaar schenken ze een groot deel van de opbrengst aan een goed doel. Na vorige Heicross konden ze maar liefst 4000 euro storten aan Oscare vzw, dankzij een prima samenwerking met dit kinderbrandwondenfonds. Heicross 2024 gaan ze organiseren met én ten voordele van Ferm’Eline. Dit is een inclusieve, warme, veilige en toegankelijke plaats voor kwetsbare jongeren of jongvolwassenen waar het vinden van heling en rust in de natuur van de Ardennen (Vielsalm) en dichtbij dieren centraal staat. Het is een plek waar jongeren herbronnen en zich verder kunnen ontwikkelen samen met de mensen die voor hen belangrijk zijn. Meer info: www.ferm-eline.be.

Een evenement van dit kaliber organiseren is enkel mogelijk dankzij de gemeente Kalmthout en de noodzakelijke sponsors en deze willen ze langs deze weg al hartelijk danken. De zes hoofdsponsors Mertens Vastgoed, Crelan Kalmthout, Ivens, BMW-Meeusen, Theuns en Zonen en Wilo Dakwerken zijn er bovendien vanaf de eerste editie in 2018 bij, dus dit betekent heel veel voor Heicross.

Vooraf inschrijven kan nog tot woensdag 17 januari 2024 via www.heicross.be. Aarzel niet meer te lang want de vorige jaren zaten de meeste reeksen helemaal vol.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder