De havens van Antwerpen en Cotonou gaan in zee met UNICEF

Port of Antwerp, de haven van Cotonou en UNICEF zijn een nieuw partnerschap aangegaan voor de bevordering van veerkrachtige en duurzame nationale toeleveringsketens die positieve ecologische, sociale en economische gevolgen voor kinderen maximaal benutten.

Samenwerking met het oog op duurzame toeleveringsketens

In december 2020 heeft Port of Antwerp het Supply Chain & Transport Industry Charter van het World Economic Forum ondertekend ter ondersteuning van de vaccinverdeling door UNICEF en COVAX. Port of Antwerp kondigt nu trots een nieuwe samenwerking met UNICEF aan om duurzame toeleveringsketens te stimuleren.
De haven van Cotonou is het economische hart van Benin en is van strategisch belang in de regio, want het is ook een van de belangrijkste toegangspoorten voor de deelregio. Sinds 2018 doen de havenautoriteiten van Cotonou een beroep op de expertise van Port of Antwerp om de haven om te vormen tot een moderne en toekomstgerichte haven. Om nieuwe concepten uit te testen en in het licht van deze bijzondere band tussen beide havens, heeft de haven van Cotonou ermee ingestemd om de samenwerking tussen UNICEF en Port of Antwerp te ondersteunen door expertise ter beschikking te stellen.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp: “Ik geloof sterk in het effect van collectieve actie en ik ben trots dat we zijn overeengekomen om UNICEF te steunen bij hun inspanningen om de gezondheid en het levensonderhoud van kinderen te verbeteren.

Toeleveringsketens als hefbomen voor positieve verandering

Toeleveringsketens zijn nog steeds een van de belangrijkste hefbomen die ondernemingen in staat stellen om de wereld positief te beïnvloeden. Regeringen dragen ook verantwoordelijkheid om veerkrachtige nationale toeleveringsketens op te bouwen die positieve ecologische, sociale en economische gevolgen maximaal benutten. UNICEF helpt regeringen om de toeleveringsketens op alle niveaus te versterken en te zorgen voor een eerlijkere toegang tot essentiële goederen die kinderen nodig hebben om te overleven en zich te ontwikkelen.

Etleva Kadilli, directeur van de afdeling Wereldwijde aankopen en logistieke activiteiten van UNICEF: “De COVID-19-pandemie heeft ongeziene verstoringen van de wereldwijde toeleveringsketens teweeggebracht, en uitdagingen blijven opduiken en zich verder ontwikkelen. Veerkrachtige toeleveringsketens die tegen dergelijke schokken bestand zijn, zijn cruciaal om kinderen en gezinnen over de hele wereld toegang te bieden tot essentiële voorzieningen. UNICEF is dankbaar voor deze samenwerking.

Havenschepen Annick De Ridder: “De Antwerpse haven heeft in tal van landen in Afrika, waar de inspanningen van UNICEF het meest noodzakelijk zijn, aanzienlijke ervaring en belangrijke partnerschappen opgebouwd. We geloven sterk in economische samenwerking als stuwende kracht om mensen, bedrijven ngo’s, VN-agentschappen en regeringen en ideeën samen te brengen. Daarom is deze samenwerking met UNICEF een perfecte match.”

Joris Thys, CEO Port Autonome de Cotonou: “Deze samenwerking tussen de haven van Antwerpen, de haven van Cotonou en UNICEF is een geweldige kans om opnieuw onze betrokkenheid te tonen bij een positieve ecologische, sociale en economische impact voor kinderen. Het Havenbedrijf van Cotonou is er trots op om UNICEF te ondersteunen bij het uittekenen van de beste toeleveringsketen voor levensveranderende en levensreddende projecten in sub-Sahara Afrika.”

foto: Port Of Antwerp

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *