De gansrijders zijn er klaar voor


Dit weekend is het weer happy time voor de gansrijdersmaatschappijen. De paarden worden van stal gehaald en de strijd voor de koningskronen kan beginnen.
We starten op zaterdag 2 maart in Berendrecht en Zandvliet. Zondag is Berendrecht en Zandvliet nogmaals een de beurt en gaan ook de ruiters van de Stabroekse gansrijdersmaatschappij  op zoek naar een koning.
Een overzicht
Zaterdag 2 maart
Berendrecht: Lollemannen: de ruiters verzamelen op de hoeve Simons en hoeve De Schutter rond 8.30 uur en vertrekken naar het Solftplaats waar de de muzikanten en voetvolk aan het Ganzenhof aansluiten. Rond 10:15 uur vertrekt de stoet naar uittredend koning 2018 Martin Van Roosbroeck. Na de ontvangst trekken de ruiters nog langs café “De Molengeest”, café “De Koerel”. Rond 14 uur komen zij aan in de kantine van Berendrecht Sport en trekken rond 14:50 naar het Solft waar om 15 uur de strijd voor de koningskroon en -mantel losbarst
Zandvliet: Veteranen: De ruiters komen bijeen aan de Botermarkt en vertrekken om 9.30 uur stipt naar de Antwerpsebaan, waar koning Marcel Paardekam wordt uitgehaald. Nadien gaat het richting Manège en naar de Dry Claeveren, voor het middagmaal. Daarna trekken de ruiters naar café Molengeest en de Evenementenhal in het Armenstraatje waar het voetvolk en muzikanten aansluiten. Omstreeks 14.30 uur trekt de stoet naar de Botermarkt waar het gansrijden zal plaatsvinden.
Zondag 3 maart
Berendrecht: Nieuwe Gans: net zoals zaterdag komen de ruiters bijeen op de hoeve Simons en hoeve De Schutter rond 8.15 uur. Om 9:30 uur vertrekken zij naar het Solft. Daar sluit het voetvolk en muzikanten aan en gaat het in stoet richting uittredend koning 2018 Seppe Philips. Nadien wordt er nog een bezoek gebracht aan café “De Sportduif”, café “De Molengeest” en café “Voetballokaal”. Om 15 uur start het gansrijden op het Solft
Zandvliet:Vermaak na Arbeid: De ruiters komen bijeen aan de Botermarkt en vertrekken om 9.30 uur stipt naar de Monnikenhofstraat voor het uithalen van koning Michaël Schröder.Nadien gaan ze naar de kantine van Berendrecht Sport, richting Vredehof voor het middagmaal. De stoet wordt gevormd in het Armenstraatje. Rond 14.30 uur trekt het hele gezelschap naar de Botermarkt voor het gansrijden.
Stabroek: Om 9.30 uur start de rondgang van de gansrijders die op de hoeve Brouwers verzamelen. Met op kop uittredend koning 2018, Gerrit Daems. Via de Kleine Molenweg gaat het naar het terrein van de Polderruiters in ’s Hertogendijk. Vervolgen de toer via Waterstraat, Ertbrandstraat, Puttestraat naar Taverne ’t Hollands Hof. Via de Platinlaan en Hoogeind gaan ze richting SKNS voor het middagmaal. Rond 13:15 uur trekken de ruiters naar  ’t Zwart Schaap en via de Dorpsstraat naar “In de Muziekmolen”, waar de stoet wordt gevormd. Met de Koninklijke fanfare Verbroedering op kop vertrekt de stoet om 14:40 naar de Dorpsstraat waar om 15 uur het gansrijden start.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder