De Ekerse korfbalclub vierde haar 40-jarig bestaan

Op zaterdag 19 november was het zover: na een jaar lange voorbereiding door het Lustrumcomité gingen vanaf 18h30 ‘de deuren open’ van de feestzaal ‘De Jachthoorn’ voor het Lustrumfeest van de Ekerse korfbalclub.
Niet minder dan 84 feestneuzen namen deel aan het zeer verzorgd koud en warm buffet van ‘De Jachthoorn’ en later kwamen daar nog enkele sympathisanten bij, maar dat was dan vooral om te genieten van de beloofde ‘bonte avond’. Tegelijk met de bewondering van het schitterend ogende buffet, manifesteerden zich ook de eerste ergernissen in verband met een al te klunzige kelner. De Engelstalige Dimitri stak dan ook schril af tegenover de zeer professionele en vriendelijke bediening door het personeel van ‘Chef Luc’. Hij mengde plat met bruiswater, liet daarbij de glazen regelmatig overlopen, begon zich zelf te bedienen aan het buffet, gebruikte de serviette van één van de gasten om zijn bezweet voorhoofd af te kuisen en liep aan het buffet regelmatig de mensen voor de voeten. Geen wonder dat de meer assertieve feestvierders hun beklag gingen doen bij het personeel en op zeker moment verontschuldigde de hoofdkelner zich tafel per tafel voor het gedrag van die ‘interim’, die dan ook meteen aan de deur was gezet. Toen tijdens het dessert diezelfde Dimitri in vlekkeloos Nederlands de tafels kwam animeren met originele goocheltrucs, begrepen ook de laatste  geïrriteerde ‘believers’ dat het om een ingehuurde act ging. Schitterend hoe het personeel van ‘de jachthoorn’, inclusief ‘Chef Luc’, het spel hebben meegespeeld!
Na de maaltijd zette Voorzitter Bart Nagels enkele jubilarissen in de kijker: Patrick Geyskens en Koen Huyers voor hun 25-jarig lidmaatschap, Hubert (Swa) Coppens bleef de volledige 40 jaar trouw lid en tenslotte was Recreantenleider Roger Janssens totaal verrast voor zijn benoeming tot ‘erelid’ vanwege zijn diensten als Bestuurslid (14 jaar) en andere prestaties.
Bart sloot zijn speech af met de voorstelling van onze nieuwe visie ‘EKC 4 f’er’.
Michel Derboven was de ‘spreker van dienst’ en hij kondigde de verschillende optredens van de ‘bonte avond’ aan. Tussendoor verhaalde hij de belangrijkste evenementen van de laatste 5 jaar van ons clubleven. Na de parodie op het ‘levenslied’ door Jan Van der Linden en de sketch van ‘Jacqueline Lee’ met haar mini-autootje en onevenwichtige borsten, verzorgde Liane Van der Linden een dansnummer en kwam even later een beschonken Jacques Leemans de aankondiger storen om zijn aangepaste versie van ‘Cherie’ op een erg overtuigende manier ‘ten berde’ te brengen. Dit nummer had de ‘kers op de taart’ kunnen zijn, maar dat was dan gerekend zonder de schitterende ‘musical-medley’ van onze creatieve recreantenploeg.
De razendsnelle opvolging van dans en hilarische verkleedpartijen, waarbij we zowat alle gekende musicals de revue zagen passeren werd door de aanwezigen enthousiast onthaald en onze recreatievelingen kregen dan ook een stormachtige ovatie en nog een extra ‘open doekje’ voor hun fel gesmaakte optreden.

Intussen was het 20 uur geworden en begon onze DJ Yves de gepaste dansmuziek te draaien. Na de typische Ekerse ‘trage start’ stonden al gauw heel wat korfballers op de dansvloer en duurde het nog enkele uurtjes alvorens deze super geslaagde viering definitief werd afgesloten. En nu op naar de 45 jaar en daarna ‘Koninklijke Ekerse Korfbalclub’?

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *