“De Cirkel is rond” boek over bouw en sloop General Motors

Aertssen group brengt boek over bouw en sloop van General Motors

Het polderdorp Oorderen verdween in 1966. Het dorp betaalde de tol voor de groei van de Antwerpse haven. Plant 2 van General Motors kwam in de plaats. Waar ooit de boerderij van Marcel Aertssen stond zouden tot in 2010 meer dan 13 miljoen wagens geassembleerd worden. En wat met Marcel? Die vond zichzelf heruit en startte een bedrijf, Grondwerken Aertssen. Nu is dat bedrijf een internationale industriële duizendpoot geworden en wordt de Aertssen Group geleid door de tweede en derde generatie. Wil nu toch het toeval dat uitgerekend dit bedrijf in 2020 startte met de hele ontmanteling van de voormalige fabriek van General Motors, jawel, dezelfde autofabriek! En zo is de cirkel rond. Jezelf altijd maar opnieuw durven heruitvinden, daar draait het om! Van polder-boerderij over auto-assemblagefabriek tot de site die klaargemaakt wordt voor de toekomst. De voorzet voor het boek kwam van de familie Aertssen.

Dit mooi geïllustreerd werk is een grote aanrader. Het boek bevat drie grote hoofdstukken. Het eerste deel gaat over het verdwenen polderdorp Oorderen. In het tweede hoofdstuk verrijst het ‘dorp’ dat de GM-autofabriek was. Het derde hoofdstuk gaat over de duurzame, circulaire invulling die men aan de site wil geven.

Het boek is het werk van auteur Danny Deckers en Joost Houtman. Met medewerking van Greg Aertssen, Raf Aertssen, Danny Deckers, Staf Delie, Freddy Michiels, Veerle Staels en Christophe Valkeniers
De uitgave wordt verzorgd door Pandora Publishers. Het boek kost 35 euro. Indien u een abonnement hebt op magazine “De Polder” kan u het boek aankopen aan de gunstprijs van 25 euro. Te verkrijgen op de redactie, Laageind 30 te Stabroek.

U kan het boek ook bestellen via Lodico, Claessendreef 22 te 2950 Kapellen, per mail op deckersdanny@hotmail.com waar het ook kan worden afgehaald. Hier gelden dezelfde prijsvoorwaarden. U kan het bedrag van 35 euro overschrijven op rek BE12 0012 5574 2192. Indien u een abonnement heeft op magazine De Polder betaalt u 25 euro, gelieve duidelijk te vermelden “De Polder – familienaam koper”.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

10 reacties

 1. Graag kom ik in aanmerking voor een van de drie exemplaren van het boek DE CIRKEL IS ROND die weggeschonken worden.

  Ria Simons
  Kalmthoutsebaan 23
  2040 Zandvvliet

  03 568 94 90

 2. Graag wil ik ook meedoen om een exemplaar van ‘De cirkel is rond’ te winnen. Mijn grootvader, vader, oom en ikzelf hebben bij GM gewerkt. Mijn grootvader meer dan een kwart eeuw – hij kreeg een gouden horloge na 25 jaar.

 3. ¨De cirkel is rond¨ zou ik ook wel willen. Ik ben in Oorderen geboren en heb er heel mijn jeugd doorgebracht, tot we er helaas moesten verdwijnen

 4. Ben nog vergeten te vermelden dat een van mijn zusters ook bij GM heeft gewerkt – zij moest er de nieuwe auto’s parkeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *