“ DE 6 “ van SKNS werd kampioen seizoen 2014/2015

nieuw-stabroek
Na de “net misser” van vorig seizoen (tweede plaats met gelijke punten) werden door de jongens van de zesde ploeg toch weer even de puntjes op de i gezet.
Zondag 22 februari trokken ze naar Vremde dat die week het slachtoffer van dienst was. Met nog vier wedstrijden voor de boeg kon Nieuw Stabroek reeds kampioen worden. Het sympathieke Vremde dat een 10de plaats in het klassement innam probeerde de taak op zich te nemen om de Polderjongens uit Stabroek nog even  af te stoppen. Maar…. onze jongens deden er ditmaal alles aan om zich niet te laten vangen.
Om 8 uur ’s morgens werd er samengekomen in de kantine van Nieuw Stabroek waar spelers en sympathisanten een stevige portie “spek met eieren “  op hun bord kregen samen met een kopje sterke koffie, kwestie van toch nog een beetje aan te sterken voor de belangrijke match.
Omstreeks 9 uur vertrokken we dan met een bus richting Vremde voorzien van een aantal gele bakken en de nodige supporters.  Daar aangekomen begon na een opwarming om 10h30 de wedstrijd.
Het terrein was één grote modderpoel waar het moeilijk spelen was, voordeel voor Vremde want die moesten het gras niet maaien gezien dat er niet was. Na een moeizaam en zenuwachtig begin waar SKNS toch wel het meeste balbezit opeiste kon Joas in de 23 ste minuut toch de score openen. Grote opluchting voor de spelers en de meegekomen supporters natuurlijk. Helaas in de 28 ste minuut kreeg “de 6” er ook eentje binnen 1-1. Terug naar af. De kopjes gingen niet hangen en 2 minuten later kreeg Stefaan de bal aan de voet en werkte complexloos af, 1-2. De eerste helft kabbelde rustig verder en Nieuw Stabroek kwam onder leiding van een uitstekende keeper Olivier niet echt meer in de problemen.
Na de koffie eenzelfde scenario, veel balbezit en kleine kansjes voor NS. Tussendoor kwam Vremde nu en dan eens bij Oliver aankloppen maar de defensieve linies bleven stevig overeind. De spelleiding beruste bij een overijverige scheidsrechter die toch wel eens een hernieuwde cursus “buitenspel”  dient te gaan volgen. Dit resulteerde in twee afgekeurde NS doelpunten en een aantal dubieuze beslissingen aan beide kanten, iets wat de zenuwen echt niet ten goede kwam.
Toch respect voor de scheids want je moet er zelf maar eens in je eentje staan, in een “wei” tussen 22 jonge stieren!
Minuut 50, Bert zorgt voor de verlossing door de 1-3 op het bord te prikken. Nieuw Stabroek speelt het veilig en laat het tempo dalen door de wedstrijd te controleren.
In de 89 ste minuut bedacht Stefaan dat 1 doelpunt toch ook maar niets is en drukt zijn tweede van de dag tegen de netten. 1-4, match gespeeld, affluiten, douchen en vieren!!
Een trotse voorzitter, Walter Eestermans, die met zijn vrouwtje natuurlijk ook aanwezig  was om zijn “6” aan het werk te zien, stelde vast dat het goed was , de eerste titel is binnen. Hopelijk is dit een goed voorbeeld voor onze andere ploegen en volgen ze hierin.
Na nog een poosje te verbroederen met de thuisploeg werd de bus opgezocht en in opperbeste stemming terug naar “de polder” gereden om daar verder te vieren.
Een geslaagde dag was weer voorbij, op naar de volgende. Proficiat jongens. Hopelijk zal Tims-Team er volgend jaar ook weer staan.
Luc S.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *