Dames SK Nieuw Stabroek op kampioenenkoers

Voor hun eerste match in 2014, moesten de dames van SKNS op verplaatsing naar Seja. Door een aantal gekwetsten waren we slechts met 12 dames.
De eerste helft begon voor beide ploegen niet goed. Er was veel balverlies en er waren nauwelijks kansen. Na een kwartier match begon Stabroek te domineren en dit resulteerde in enkele kansen.  Na 25 minuten kon Sandra de bal binnen tikken na een geharrewar voor de Merksemse goal. De keepster van Seja kon nog enkele schoten van Caroline en Julie keren. Na een half uur kregen we een vrije trap juist buiten de 16-meter. Nikita draaide mooi de bal in de goal.  Juist voor affluiten kreeg Julie de bal aangespeeld en kapte mooi tussen twee Seja-verdedigers en schoot de 0-3 binnen. Na een moeilijk begin was dit een mooie voorsprong.
De tweede helft is kort samen te vatten. Seja geloofde niet meer in hun kansen en Nieuw Stabroek was nog enkel gevaarlijk op twee hoekschoppen die op de lijn gekeerd werden. De ruststand was dus tevens de eindstand.
’s Avonds kregen we het goede nieuws dat Olve, de tweede in de stand, had verloren en Valaarhof, derde in het klassement, gelijk had gespeeld. Hierdoor hebben onze dames, zes matchen voor het einde van de competitie, 13 punten voorsprong op de tweede en 14 punten op de derde. Nog twee overwinningen en de buit is binnen. Toch blijven we met beide voeten op de grond. Zaterdag spelen we thuis tegen Oxaco. Supporters op post!