Dames SK Nieuw Stabroek laten overwinning door hun vingers glippen

Afgelopen zaterdag moesten de dames van SKNS het veld in tegen Ik Dien. Door verscheidene kwetsuren was het een vertimmerde ploeg. In de heenmatch konden we slechts 1-1 spelen.
Vanaf het begin nam Stabroek het spel in handen. Ik Dien kwam voor een punt. Met een 5-4-1-opstelling was het moeilijk een gaatje in de verdediging te vinden. Nochtans werd er de eerste twintig goed gecombineerd en er kwamen kansen die door de keepster van Ik Dien werden gekeerd. Af en toe, op een counter, moest onze keepster, Anke, eens tussen komen. In de tiende minuut werd Sophie K. op rechts afgezonderd. Zij zette de bal mooi voor en Sarah kon de 1-0 scoren. Vijf minuten later gebeurde ongeveer dezelfde actie. Nu werd Sarah langs links aangespeeld en zij zette de bal voor en Sophie kon de 2-0 scoren. De buit is binnen zou je denken, maar daar besliste de spits van Ik Dien anders over. Zij maakte het onze verdediging zeer moeilijk en zij kon profiteren van twee flaters om de stand voor de rust terug gelijk te maken.
Tijdens de rust werd op de fouten attent gemaakt en de wijze waarop de eerste twintig minuten gespeeld werd, diende terug opgenomen te worden. Onze speelsters gingen het veld op met de bedoeling zo vlug mogelijk het laken naar hun te trekken. Het was nochtans Ik Dien die gevaarlijk kwam opzetten. Gelukkig kon Anke de doelpogingen keren. Na een kwartier kwam SKNS terug in het spel en de kansen stapelden zich op. Spijtig werden die met lijf en leden gekeerd en een shot van Tine belandde op de deklat. Op het einde van de match moest Anke nog tweemaal gevat tussenkomen of we hadden deze match verloren. 2-2, een terechte uitslag.