Cultuurprijs voor “Stabroek zingt”

Het bestuur van “Stabroek Zing” met de penning van kunstenaar Hans Hermes

Op zaterdag 27 januari hield de Stabroekse cultuurraad zijn nieuwjaarsreceptie in het mooie kader van het Ravenhof. Zoals elk jaar is dit de gelegenheid waarop de laureaat van de cultuurprijs wordt bekend gemaakt.
Maar daarvoor werd de spanning erin gehouden door eerst een toespraak door schepen voor Cultuur Herman Jongenelen. Hij belichtte de inspanningen die het gemeentebestuur doet om een goede infrastructuur te voorzien voor de verenigingen, met nu o.m. de restauratie van het interieur van de kerk Attenhoven, en de dure vervanging van de ramen van het Ravenhof.
Na een gesmaakt muzikaal intermezzo door het duo “Siblings” bedankte voorzitster Wendy Van Egdom het gemeentebestuur voor de goede samenwerking, en dankte zij ook de leden van de cultuurraad voor hun inzet en voor hun inbreng tijdens de bijeenkomsten van de cultuurraad. Na nog een muzikaal intermezzo was het dan eindelijk tijd voor de bekendmaking.
Er waren dit jaar drie nominaties, nl. KAS, Stab Rock en Stabroek Zingt. En de prijs ging uiteindelijk naar “Stabroek Zingt”. En die aankondiging mondde uit in gejuich en veel vreugde bij de mensen van “Stabroek Zingt”.  Deze vereniging werd in het leven geroepen bij het jubileum van 750 jaar Stabroek en brengt nu al tien jaar mensen samen op het grasveld voor het gemeentehuis om rond 11 juli samen te zingen. En dat is uitgegroeid tot de massa-manifestatie die het tienjarig jubileum van de afgelopen zomer zeker was.
Voorzitster Veerle Nonneman mocht dan de prijs in ontvangst nemen: een oorkonde, een mooie penning ontworpen door de Putse kunstenaar Hans Hermes en een geldprijs.
Het laatste woord was voor presentator Peter Hendrickx, die stelde dat Stabroek Zingt nu al tien jaar cultuur brengt met een kleine “c” , maar toegankelijk voor een groot publiek, dat dan ook steeds massaal aanwezig is.
Nog een dikke proficiat aan de winnende vereniging!
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *