Culturele erkenning voor Oscarnominatie van Essense artieste

Begin februari werden de Oscars uitgereikt in Hollywood. Dit jaar had deze prestigieuze uitreiking ook een Essens tintje. Aan de film “Klaus”, genomineerd in de categorie animatiefilm, heeft een Essense artieste maar liefst 2 jaar lang meegewerkt. Dit nieuws was ook de raadsleden Jan Suykerbuyk en Steff Nouws niet ontgaan. Het mag duidelijk zijn dat er veel kampioenen uit Essen afkomstig zijn. In het verleden hadden we al het genoegen om wereldkampioenen in onze gemeente te kunnen vieren. 

Een Oscarnominatie krijgen is zoals een podiumplaats van een wereldkampioenschap. Voor Jan en Steff staat het dan ook buiten kijf dat deze gebeurtenis ook extra in de verf mag gezet worden en stelden binnen de gemeenteraad dan ook voor om Aurélie Van Overloop, de Essense artieste, officieel te erkennen voor haar werk. 

Schepen voor Cultuur, Helmut Jaspers, was blij met dit voorstel. Enerzijds zullen de felicitaties names de voltallige gemeenteraad worden overgemaakt aan Aurélie, en zal hij met de cultuurraad op zoek gaan naar een gepaste erkenning. In het verleden waren er reeds tal van culturele projecten (bv. Straat-art) binnen Essen. Ook voor deze nominatie zal er ongetwijfeld voor een leuke vereeuwiging gevonden worden. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *