Crazy crochet valt op 8 december wereldrecord haken aan

Kathy en Yves gingen op zoek naar zoveel mogelijk deelnemers die dekentjes van 1 op 1,5m wilden haken voor hun goede doel. Kathy en Yves wisten dat Crazy Crochet een prachtig samenhorigheidsgevoel zou kunnen oproepen en verbindend zou kunnen werken. Maar dat het zo groots ging worden…

In een mum van tijd werd er overal in België gehaakt in spontaan opgerichte haakclubjes, in scholen, tijdens workshops in wolwinkels, in kloosters en rusthuizen…

Nu, ongeveer 1 jaar later, kunnen Kathy en Yves met trots melden dat er in maar liefst 162 gemeenten, verdeeld over alle Vlaamse provincies, dekentjes zijn gehaakt voor Crazy Crochet. En het ging nog verder dan dat, ook familie en vrienden in het buitenland wilden meehelpen waardoor er ook nog vanuit 5 continenten dekentjes toekwamen in Brasschaat.                    

“Tot hiertoe hebben we meer dan 4000 dekentjes mogen ontvangen. En er zullen er nog volgen want in al onze inzamelpunten liggen nog dekentjes klaar om opgehaald te worden” aldus een tevreden Yves.

Op zondag 8 december 2019 valt Crazy Crochet het wereldrecord grootste gehaakte poncho aan in Brasschaat op de site van Bielebale en Sportoase Elshout, Zwembadweg 5. Op diezelfde dag, na de officiële opmeting van het wereldrecord, start onmiddellijk de verkoop van al die prachtige dekentjes tvv vzw VillaMax. 

Het wordt een speciale dag met theater en verhalenvertellers, een hapje en een drankje, muziek en heel veel warmte…

Crazy Crochet sluit officieel af op 21 december 2019, tijdens De Warmste Week en exact 1 jaar na de start van het project. Kathy en Yves gaan dan naar Kortrijk om de cheque van de verkochte dekentjes te overhandigen aan Music for Life.

En… Crazy Crochet helpt niet alleen Villa Max maar ook nog verschillende andere goede doelen zoals Saying Goodbye, Casa Callenta en Kabas want zij krijgen achteraf een deel van de dekentjes als een warm, liefdevol geschenk.

Kan een project nog groter en warmer zijn?

Je kan Crazy Crochet nog steeds steunen op volgende manieren:

-Koop een uniek dekentje met een prachtig verhaal voor 17 euro
-Geef jezelf op als crazy vrijwilliger om te helpen op 08 december.
-Geef een warm financieel steuntje op het rekeningnummer van vzw Villa Max: BE64 1030 3819 7052 met vermelding van “Crazy Crochet”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *