Covid-19 heeft ook het Prinskesrijden in Ekeren genekt…


Bij de Lustige Gans in Ekeren zou de organisatie van het Prinskesrijden normaal op volle toeren draaien… Maar niets is minder waar, normaal zouden de reserveruiters hun paard van stal halen op 3 oktober, maar de paarden zullen werkeloos blijven. De evenementenmatrix werd netjes ingevuld, er werd enkele weken geleden geïnformeerd bij het district Ekeren en Stad Antwerpen wat de kans was om het evenement te organiseren.

Het antwoord was positief maar er waren wel een aantal kanttekeningen. Die werden besproken binnen het bestuur en het organiserende comité. Wat als er een massa volk op afkomt, het zou immers het eerste openbaar evenement zijn in Ekeren sinds de uitbraak in het voorjaar. Wat als de bezoekers zich niet houden aan de regels? Wat als blijkt dat er een uitbraak van het virus opduikt en gelinkt wordt aan het Prinskesrijden?
Dan hypothekeert de Lustige Gans zijn eigen Koningsrijden op 21 februari 2021, en misschien ook wel die van andere maatschappijen.
Prins Jeroen zal dan wel twee jaar prins zijn maar zou liever voor de tweede keer Prins worden. Ook de Nacht van de Gans, waar de Prins normaal op gevierd wordt zal niet doorgaan.
Aan alle ganzenrijders, blijf oefenen, hopelijk worden we in het voorjaar niet genekt…

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder