Coronamaatregelen verstrengen in Stabroek

“Maatregelen slaan in als een bom”

In de meest getroffen zone met het coronavirus zoals o.a. Stabroek, Kapellen, Brasschaat worden nog bijkomende maatregelen genomen bovenop de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad

STABROEK – Burgemeester Rik Frans (N-VA) : “We volgen de situatie op de voet. Bijna dagelijks is er crisisoverleg met zowel het manageteam van de gemeente als met andere actoren. Ook voor ons zijn deze slechte cijfers een raadsel. We weten zeker de twee wzc’s in onze gemeente niet aan de basis liggen. Dat geldt ook voor Rotonde en de Stabroekse afdeling van de Vluchtheuvel. Een aanwijsbare coronahaard is er bij mijn weten niet. Gezien de ligging van Stabroek, vlak bij Antwerpen en de Nederlandse grens, sluit ik zeker niet uit dat de coronapiek hier is geïmporteerd. Veel mensen gaan op restaurant in Antwerpen of bezoeken er markten. Aan de Nederlandse kant van de grens zijn de regels meer soepel. Ook dat trekt mensen aan, die daarna terug naar Stabroek komen”, geeft Rik Frans mee.

Alle evenementen worden opnieuw grondig bekeken. Het kampeerweekend dat de gemeente organiseerde wordt geschrapt. Tot eind augustus worden alvast alle evenementen afgelast. In samenspraak met buurgemeente Kapellen beslisten we om ook geen Jaarmarkt en Koekloting toe te laten tijdens de oktoberkermis in Putte. Daar komen normaal gezien duizenden dagjesmensen op af. Het lijkt me ook erg onverstandig om de kermisloop die op maandagavond van de kermis wordt gehouden te laten doorgaan. In het centrum van Putte krijg je dan die avond ook al gauw heel wat honderden mensen samen getroept. Wie een bezoek plant aan het gemeentehuis of het administratief centrum moet zich verplicht registreren bij aankomst.

Ondertussen wordt het gemeentebestuur overspoeld door vragen. “Als grensgemeente blijft het vreemd dat aan de Vlaamse kant alles strikt en streng wordt geregeld, maar dat aan de overkant van de straat de Nederlandse cafés en restaurants gewoon verder mogen doen. Het worden vier moeilijke weken, maar we gaan alles zo goed als mogelijk proberen te handhaven.”

Meer info vind je op www.stabroek.be – https://www.stabroek.be/antwerpse-provinciale-crisiscel-neemt-bijkomende-maatregelen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *