Containerkraan met uitzonderlijk transport onderweg naar Noorwegen

kraan_4


In de Antwerpse haven vond op 13 maart een uitzonderlijk transport plaats. Een containerkraan met een hoogte van 69 meter werd aan het Delwaidedok op een ponton geplaatst met bestemming Noorwegen. De containerkraan werd getransporteerd met een horizontaal gelegen brugklap, waardoor het konvooi bijzondere afmetingen kreeg: 145 meter lengte en 89 meter breedte. Het transport passeerde in alle vroegte via de Berendrechtsluis, de grootste sluis ter wereld. In de loop van volgende week zal de kraan arriveren in de Noorse haven Larvick, waar ze dienst zal doen op een containerterminal.
Antwerpen is de voornaamste breakbulkhaven in Europa. Gedurende tientallen jaren bouwde de haven van Antwerpen enorm veel expertise en kennis op m.b.t. het behandelen van overmaatse, project en heavylift cargo. Het feilloze transport vanmorgen is daar een mooi voorbeeld van.
foto’s: Copyright Thomas Vanhaute

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder