Concert zonder grenzen op Douaneplein te Putte

In 2022 bestaat Putte 775 jaar. En als er in Putte een aanleiding is voor een feestje, dan vieren we dat! Op 2 juli wordt op het Douaneplein te Putte een “Concert zonder Grenzen” ingericht.

Toen de viering van Putte 775 eraan kwam heeft fanfare de Volharding uit Putte het initiatief genomen voor het Groot Puts Orkest. Omdat muziek nu eenmaal mensen verbindt en omdat je jezelf toch geen feestje voor kunt stellen zonder muziek, zijn ze aan de slag gegaan. Iedereen die iets met Putte heeft en een klein beetje of heel veel muziek kan maken was uitgenodigd om mee te doen.
Eind maart begonnen de inschrijvingen te lopen en 9 april  was de eerste repetitie. Door middel van wat gesprekken en bezoekjes aan muziekverenigingen in Putte en omstreken vormde zich het orkest. In het orkest zitten mensen van de Verbroedering uit Stabroek, de 34-ers uit Kapellen, de Volharding uit Putte, maar ook tal van muzikanten uit andere verenigingen en bandjes uit de regio. In zijn totaliteit zal het Groot Puts Orkest met zo’n 100 tal fanatieke muzikanten een mooi concert weg zetten.

Een bijzonder onderdeel van dit concert is het optreden van 30 kinderen van de basisschool Op Dreef uit Putte. Zij begonnen dit schooljaar aan een enorme uitdaging, namelijk dat ze in een jaar tijd een blaas instrument zo zouden leren bespelen dat ze er aan het einde van het schooljaar ten minste twee liedjes op zouden kunnen spelen. 2 juli gaan we horen of het gelukt is.  dit wordt een uniek evenement waar bij Putte echt laat zien dat muziek in staat is om alle grenzen weg te nemen.

Het concert zal plaatsvinden tijdens de muziekmiddag op het Douaneplein te Putte welke om 14:00 uur van start zal gaan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder