Club Kalmthout – een geweldig voorjaar en een zomer om naar uit te kijken

KALMTHOUT – Het eerste half jaar Club Kalmthout zit er al op… en daarmee meteen ook het eerste culturele voorjaarsseizoen van de gemeente Kalmthout. Hoogtepunten waren er veel aldus programmator Joris Dekkers. Concerten van Jasper Steverlinck, Novastar en Tijs Vanneste, kindervoorstellingen van De Roofkes en Vliegen, comedy met Johan Petit, Nigel Williams en Soe Nsuki, odes aan Toon Hermans en Toots Thielemans, fantastisch lokaal talent met Indra Persoons en Doc Ro waren telkens een schot in de roos. Ook beeldende kunst werd heel erg gesmaakt. Geweldige tentoonstellingen over Diesterweg, Heldinnen van WOI en tot slot een fantastische Open Kunst Atelier Route maakten van dit eerste Kalmthouts cultureel voorjaar een groot succes.

We kijken nu vooruit naar een geweldige zomer vol gratis voorstellingen waar er voor ieders goesting wat op het programma staat.

Club Kalmthout Zomert: een zomer naar ieders goesting

Club Kalmthout gaat tijdens de zomer gewoon verder. Op verschillende prachtige locaties zullen de hele zomer verschillende voorstellingen plaats vinden. Alle voorstellingen in de zomer zijn gratis.

Donderdag 7 juli: Klassiek concert met Izar Duo @Kerk Heide: Het befaamde IZAR DUO bestaat uit pianiste Margot Welleman en haar Kalmthoutse collega-pianiste Lokke Van der Ven. IZAR verrast met een keuze uit het beste van o.a. Tsjaikovsky, Rachmaninov, en Debussy

Zondag 10 juli: Familiefestival Diester @Diesterweg: Zondag 10 juli verandert Domein Diesterweg in één groot feestterrein! Denk aan een zalige zomerdag in het groen, spelende kinderen, de beste foodtrucks, frisse drankjes, een zomerterras, workshops, randanimatie, een markt, muziek en heel véél sfeer. Snuister rond op de lokale markt. Geniet op het zomerterras van een lekker fris drankje of heerlijke gerechtjes van de verschillende foodtrucks. Op het prachtige terrein is er heel wat kinderanimatie met springkastelen,  workshops en randanimatie door o.a. Cirq en Dwarsligger. Dansen kan je op muziek van Sticky Stuff, La La Blues en Dynamo Zjoss.

Maandag 25 JULI: ATV Vertelling met Bert Kruismans @ Arboretum: De gezellige vertelavonden van ATV strijken op 25 juli neer in Arboretum Kalmthout. Meester verteller en comedian Bert Kruismans brengt er een mooi verhaal. Bert Kruismans behoort al 20 jaar tot de top van stand-up comedy in Vlaanderen. Je krijgt er ook een gratis biertje van De Koninck bij. Het enige dat je moet doen is je eigen stoeltje meebrengen.
Zondag 14 augustus – Feest op het marktplein met Willy Somers, Margriet & Celien Hermans en de Belpopband @Marktplein: Willy Sommers, ooit de kroonprins van het Vlaamse lied, bestijgt inmiddels de troon. Willy is intussen de top van het Vlaamse lied. Willy zal het marktplein in rep en roer zetten met zijn fantastische hits, een geweldige live band en de zon in ons hart! Daarna is het de beurt aan Celien en Margriet Hermans. Margriet Hermans, de sympathieke, goedlachse zangeres uit de Kempen heeft sinds 2019 de leeftijd van 65 heeft bereikt – en is bijgevolg pensioengerechtigd – maar het woord ‘niets doen’ staat niet in haar woordenboek, noch in haar agenda. Margriet geniet intussen volop van haar muzikale samenwerkingen met dochter Celien. Een veelbelovend talent. Het verhaal van de appel en de boom.

Hoe beter een Feest op het Marktplein afsluiten met het meezingen van de beste Belgische hits? BELPOPBAND is de enige echte coverband die de beste klassiekers uit de Belgische muziek brengt.

Info: : www.clubkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *