Chiro Tempo, Ekeren kookte voor kerstavond


Al meer dan twintig jaar bereiden de leiding, oud-leiding en chirovrienden op Kerstavond een kerstmaaltijd voor alleenstaanden en minder begoeden uit Ekeren. Dit jaar was het niets anders. Zo’n achttien Ekerenaars, uitgenodigd door parochieassistente Hilde Van Hoijweghen, konden op zondagavond aanschuiven in de voor de gelegenheid versierde chirolokalen in de Frans Lenaertsstraat 8. Nog nooit vond Hilde Van Hoijweghen zoveel kandidaten voor de kerstavond. Een evolutie die tot nadenken stemt.
Reeds vanaf 11 u. zette de chiroleiding zich aan het werk om de lokalen te versieren en het eten klaar te maken. Stipt om 18 u startte het kerstfeest met een aperitief en warme  hapjes. Aan tafel volgde een trio van soepjes. Kalkoengebraad met stoofpeertjes, appelmoes voor de kindjes, en kroketjes vormden het hoofdgerecht. Een dessertenbuffet met chocomousse, kaastaart, cake, amandelcake en chocoladebrownietaart sloot de avond af.
Alle aanwezigen ontvingen ook nog een geschenkpakket van Chiro Tempo.
De minder mobiele genodigden werden voor de gelegenheid thuis opgehaald en teruggebracht. Zo’n tiental vrijwilligers zorgden ervoor dat alles in goede banen verliep. De chiro betaalde alles uit eigen chirokas. Driehonderd euro gebruikten ze van een gift gekregen van de Sint-Theresiaparochie (Ekeren-Bunt) na de Buntse Feesten. De kroketjes waren sponsoring van de firma Altoni-Kelderman uit Schoten.
Na het opruimen verhuisde de chiroleiding naar de Sint-Lambertuskerk (Ekeren-centrum). Zij trakteerden er de kerkgangers na de Kerstviering van middernacht bij het naar buitengaan op warme chocomelk, cake en glühwein.
Pastoor Paul Verhulst apprecieert jaar na jaar deze warme gebaren van Chiro Tempo. Op het einde van de Kerstviering bedankte hij de Chiro hiervoor en dronk hij een bekertje chocomelk mee. (BVDB)
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *