Chicaboo’s Stabroek sluit competitie mooi af

Teamfoto van de dames na hun laatste overwinning.

Ook voor de base- en softballers van Chicaboo’s Stabroek was Covid-19 een spelbreker in de competitie 2020. Normaal spelen we eind maart onze eerste oefenwedstrijden, maar nu zaten we thuis in de lockdown. Uiteindelijk zijn we pas eind mei terug kunnen beginnen trainen en de competitie begon dit jaar niet na het Paasweekend maar pas het eerste weekend van juli.
Na 4 competitieweekends in juli werd dan de competitie in augustus opnieuw voor een aantal weekends stilgelegd omwille van de verhoogde Coronacijfers. Van eind augustus tot half oktober werd de rest van de competitie afgewerkt.
Desondanks het rare verloop van de competitie, behaalden onze teams ook dit jaar weer mooie resultaten. Hieronder zetten we ze even op een rijtje:
• Rookies (4-6 jaar): speelden enkele leuke tornooien en zagen het aantal spelertjes in hun groep sterk toenemen
• Majors (7-9 jaar): wonnen 5 van de 8 wedstrijden met een erg jonge ploeg
• Miniemen (10-12 jaar): werden 2e in hun reeks met 8 wins en 3 verlieswedstrijden
• Junioren (13-18 jaar): speelden enkele recreatieve tornooien mee
• Dames: werden kampioen in 1e nationale
• Heren: behaalden de 5e plaats in 1e nationale


In 2021 staan we met onze club voor een aantal nieuwe uitdagingen.
Eerst en vooral zijn er onze dames die naar de Europese Kampioenschappen zullen gaan. Zij zullen nog hard met hun team moeten werken om ook hier een mooi resultaat neer te zetten.
Daarnaast is er bij onze heren terug de ambitie om hogerop te komen in de ranking. Met enkele extra spelers erbij hopen ze volgend seizoen terug in de top 3 te eindigen.
En tenslotte is er nog ons jeugdig softballteam. Na 3 jaar intensieve jeugdwerking zijn de oudste jeugdspelers klaar om een niveau hoger te gaan spelen. We gaan voor de eerste keer met een gemengd jeugdteam deelnemen aan de softballcompetitie in de reservenreeks. Een team van zeven jongens en acht meisjes met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar zal deze uitdaging aangaan.
Normaal gezien hebben we in de club ook een uitgebreid winterprogramma met heel wat zaaltrainingen en indoortornooien. Momenteel is het nog even afwachten tot de Coronacijfers voldoende gezakt zijn en we toestemming krijgen om in de zaal te gaan trainen, maar we kijken er met heel de club erg naar uit.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *