Chemiebedrijf LANXESS zet zijn deuren op 


#LANXESSopendeur: zondag 19 mei opendeurdag voor alle gasten, collega’s, familie, vrienden en buren. 
Een reuzentent aan de LANXESS site in Kallo staat tussen 10 en 18 uur open om iedereen te verwelkomen. Onze verschillende bedrijven en diensten stellen er zich voor. De collega’s zijn er om over hun dagelijkse activiteiten te praten. Ondersteund door beelden, technische schema’s en geanimeerde presentaties. Ontdek er bijvoorbeeld hoe LANXESS auto’s lichter maakt en banden een langer leven geeft. 
Wie op zoek is naar een job in de chemie kan terecht op de HR-stand. 
We hebben ook twee belangrijke partners te gast: Universiteit Antwerpen en het Havencentrum. Een aantal onderzoeksgroepen van de UAntwerpen Departement Chemie stellen er hun innovatief onderzoek voor. Kinderen worden warm gemaakt voor de magische wereld van de chemie door bijvoorbeeld zelf snoepjes te maken of te schilderen met een ei. Het Havencentrum laat jongeren enkele aspecten van de haven van Antwerpen ontdekken. Een boeiende tocht die ze later verder kunnen zetten in het Havencentrum zelf. 
Voorts zijn er in de tent afwisselend en doorlopend de Grote Wetenschapsshow en Geniaal Chemicaal. Zijn er spannende proefjes voor jong en oud. Allemaal heel veilig natuurlijk. En we houden nog een aantal activiteiten als verrassing. 
Net buiten de tent krijg je met de Skywatch, vanop ruim 40 meter hoogte, een uniek zicht over de haven, de rivier en onze sites. 
Onze twee sites bezoeken kan met een busrit in Kallo of naar de overkant in Lillo. Natuurlijk is er catering met een hapje en een drankje voor alle bezoekers. 
De opendeurdag is volledig gratis, maar we vragen wel vooraf online in te schrijven. Inschrijven voor #LANXESSopendeur kan langs de website van de chemiefederatie essenscia, die het initiatief nam voor het opendeurevent in de sector. essenscia, de Belgische industriefederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences, viert in 2019 haar 100ste verjaardag. 
  
Inschrijven voor de busrit is verplicht voor de veiligheid en gebeurt ter plaatse zelf. 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *