Charter ‘Gezonde Gemeente’ werd ondertekend op nieuwjaarsreceptie.


 

 
Zondag 7 januari werd de Stabroekse bevolking uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie aan het Ravenhof in Putte. De formule met foodtrucks sloeg blijkbaar aan en daarom koos men voor de tweede keer voor het mooie kader van het kasteel. Honderden vonden de weg naar het binnenplein aan het prachtige kasteel en smulden van de frietjes, pannenkoeken of poffertjes en heerlijke soep. En ook de drank vloeide rijkelijk. 
Burgemeester Rik Frans heette iedereen van harte welkom en was blij dat ze het de eerste keer organiseerden samen met het OCMW. Hij kon melden dat de begroting en meerjarenplan opnieuw positief en in evenwicht zijn. De schop wordt dit jaar gestoken in de grond voor het project ‘Nieuw Begijnhof’ aan de Sint-Catharinakerk en ook de plannen voor de 10 kleuterklassen van de gemeenteschool ‘De Rekke’ in Hoevenen en de bijhorende turnhal zijn zo goed als af. De Stabroekse bibliotheek is functioneel verbouwd, aan het politiekantoor zijn ze nog bezig en de restauratiewerken aan het kerkje van Attenhoven in Hoevenen zetten ze voort met de bepleistering van het plafond en de restauratie van het hekwerk. De ramen van het Ravenhof zullen vervangen worden, er komt daar een langverwachte fietsenstalling en de kleedkamers van SK Nieuw Stabroek staan op de planning. Er werd in 2017 een bos gekocht in Hoevenen ter grootte van 4,1 hectaren. Deze groene oase willen ze toegankelijk maken voor de jeugd en de inwoners van Hoevenen. De eerste stappen om daar een veilige fietsdoorsteek langsheen te maken zijn gezet. Enkele opsommingen maar van hetgeen er zal verwezenlijkt worden. “Als ik voor 2018 nog één boodschap mag meegeven dan is het opnieuw kiezen voor een warmere samenleving waar roddel en achterklap geen plaats kent. Probeer steeds voldoende te relativeren en neem daarvoor je tijd”, aldus burgemeester Rik Frans.
Tenslotte werd er een charter ondertekend door Hilde Huybrechts namens ‘Welzijnsraad’ en Frank Van Dingenen namens de ‘Sportraad’. De gemeente Stabroek engageert zich namelijk in 2018 voor een gezonde gemeente. De intentie van dit charter is om als gemeente de burgers te motiveren om er een gezonde levenswijze op na te houden. Om het goede voorbeeld te geven organiseerde de Welzijnsraad een wandeling van 3,5 kilometer in de bossen rond het Ravenhof voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie. Een lekkere dampende kom soep was hun beloning na deze wandeling.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *