CD&V Stabroek verrast zorginstellingen met manden vol lekkers

Josee Lens, Lise De Herdt en schepen Herman Jongenelen aan Villa ter Molen


STABROEK – Dit jaar geen nieuwjaarsreceptie van de lokale CD&V afdeling in Stabroek, Hoevenen en Putte. Traditioneel het moment waarop alle inwoners van Stabroek welkom zijn om samen te klinken op het nieuwe en afgelopen jaar. Maar uitgerekend dit jaar in volle coronatijd, is de boodschap die je kan brengen op zo een receptie van belang.
Daarom bedachten ze een alternatief: manden vol lekkers en een gemeende dankjewel naar de plaatselijke woonzorgcentra Villa Ter Molen en Aalmoezenier Cuypers en het dagcentrum Rotonde/Vluchtheuvel.

Marc Eysackers, Nico van Bouwel en Eric Dingemans brachten een bezoek aan Woonzorgcentrum A. Cuypers

“Als politieke partij sta je ten dienste van de inwoners en wil je hen ondersteunen en helpen waar je kan. Het personeel van de woonzorgcentra in onze gemeente kan wel zo een schouderklopje gebruiken in deze hectische en atypische tijd. We bedanken hen voor het harde werk met een mand vol fruit en snoepgoed”, aldus voorzitter Nico Van Bouwel.
Schepen van Sociale Zaken Herman Jongenelen (CD&V) was meteen fan van het idee. “Het is jammer maar meer dan begrijpelijk dat onze nieuwjaarsreceptie dit jaar niet kan doorgaan. Maar met dit alternatief ben ik meer dan tevreden. Het personeel van deze centra werkt momenteel in zeer lastige omstandigheden en het is belangrijk om te laten voelen dat ze ook van buitenaf worden gesteund.”
Dat ze de manden met gezond lekkers, juist op “Blue Monday” corona-proef overhandigden aan de centra was nog een leuke extra. “Het zou vandaag de meest deprimerende dag van het jaar zijn. De zogenaamde Blue Monday. Hopelijk staken we daar een stokje voor bij onze woonzorgcentra en ons dagcentrum,” besluit Eerste schepen Liesbeth Bardyn (CD&V).

Thomas Eysackers, schepen Liesbeth Bardyn en Lise De Hert overhandigden de manden aan enkele medewerkers van de Vluchtheuvel

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *