CD&V Stabroek maakt kandidatenlijst kenbaar

 
 
Een trotse lijsttrekker Herman Jongenelen (50) stelde op zaterdag 25 augustus zijn medekandidaten voor aan de pers. Tal van kandidaten waren aanwezig bij deze voorstelling.
 
Opmerkelijke nummer twee
De Hoevense Liesbeth Bardyn (30), gehuwd met Tim Timmermans en mama van dochtertje Lenthe, wordt als nieuwkomer op de tweede plaats gezet. Liesbeth, public relations manager binnen de Belgische Defensie, volgt al wat jaren vanop de zijlijn de lokale politiek en acht nu de tijd rijp om er actief aan deel te nemen.
De politiek zit bij Liesbeth wel wat in de genen. Haar tante Lutgarde Matthysen was jarenlang schepen voor Idee (Lutgarde vinden we deze verkiezing op de N-VA lijst), ook haar grootoom Gust Huybrechts, de laatste burgemeester van Hoevenen en na de fusie in 1976 nog jaren actief als schepen in de Stabroekse politiek.
Alle huidige CD&V mandatarissen komen terug op
Met schepenen Herman Jongenelen en Tom Van Der Brempt (42), gemeenteraadsleden Eric Dingemans (62) en Nico Van Bouwel (42), OCMW raadsleden Sonja Janssens (42) en Marc Eysackers (57) en huidig ondervoorzitter OCMW Bart Lietaer (52), staan alle actieve CD&V fractieleden op de lijst.
Hoevenen en Putte blijven niet achter
“Met Liesbeth Bardyn, Nathalie Van Der Jonckheyd (33), Marleen Mortelmans (43), Stefan Johnson (55) en Nele Vlaeminck (41) is Hoevenen mooi aanwezig binnen de CD&V-lijst. In Putte hebben we Tom Van Der Brempt, Joy Wezenbeek (44) en ere-burgemeester Alida De Bie (66). Met haar 18 jaar ervaring als burgemeester is zij voor onze partij nog steeds een goede mentor.”  volgens voorzitter en lijstduwer Nico Van Bouwel die zelf ook wel zeer gekend is in Hoevenen.
Jeugd komt eraan
“Niet minder dan 7 kandidaten zijn jonger dan 35. Hiermee toont deze CD&V lijst dat ook aan onze toekomst wordt gewerkt en de continuïteit van de Stabroekse CD&V verzekerd is” geeft lijsttrekker Herman nog mee. Jongste telgen zijn Dorien Dombrecht (21) en Marthe Jongenelen (22).
Wat zijn de ambities?
“Onze ambitie is om met deze sterke ploeg vooruit te gaan en een ruime meerderheid te realiseren, waar wij onze stempel op kunnen drukken”, aldus schepen Herman Jongenelen. Voorzitter Nico voegt er aan toe: “Zoals je al in het straatbeeld hebt gezien, gaan we 100% voor ons dorp. Iedereen telt: senioren, maar ook cultuur, mobiliteit, duurzaamheid en sociale zaken. “Vooral dat laatste willen we uitspelen, zo denk ik al luidop aan een schepen van armoedebestrijding”, zegt Herman Jongenelen.  
 
1) Herman Jongenelen
2) Liesbeth Bardyn
3) Tom Van Der Brempt
4) Josée Lens
5) Bart Lietaer
6) Thomas Eysackers
7) Marleen Mortelmans
8) Eric Dingemans
9) Nathalie Van Der Jonckheyd
10) Ludo Claessens
11) Joy Wezenbeek
12) Dorien Dombrecht
13) Rune Bastiaenssens
14) Stefan Johnson
15) Nele Vlaeminck
16) Marc Eysackers
17) Christel Berghmans
18) Omar Hadjou
19) Lise De Hert
20) Ivo Van Wassenhove
21) Marthe Jongenelen
22) Arne Jonkers
23) Sonja Janssens
24) Alida De Bie
25) Nico Van Bouwel
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.