CD&V kiest voor ervaring en opvallende nieuwe kandidaten


De leden van CD&V in Kalmthout hebben de lijst met de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. De ploeg van burgemeester Lukas Jacobs (49), die de lijst trekt, zet de schepenen op kop van de lijst en geeft een plaats aan verschillende nieuwkomers. CD&V heeft momenteel een absolute meerderheid met 14 van de 25 zetels.
De schepenen vormen de top-6. Op twee staat jeugdschepen Silke Lathouwers (26). Zij vertegenwoordigt Jong CD&V bovenaan de lijst. Eerste schepen Maarten De Bock (46) uit Heide staat op plaats 3. Federaal kamerlid en schepen Jef Van den Bergh (45) duwt de lijst. Schepenen Sandra Hoppenbrouwers (41) uit Achterbroek en Jan Oerlemans (56) uit Nieuwmoer krijgen plaats 4 en 5. OCMW-voorzitter Maggy Beyers (40) vult plaats 6 in.
Eerste nieuwkomer op de lijst is Nathan Meersmans (23). Hij is oud-groepsleider van scouts Heuvel en studeert af als leerkracht lichamelijke opvoeding. Andere nieuwe en jonge kandidaten zijn Hanne Beyers (19), hoofdleidster bij chiro Myin, Maxime Kerstens (33), actief bij voetbalclub Heibos en in café De Oude Withoef en Dieter Beyers (22), leerkracht en vele jaren actief bij de chiro en de voetbal in Nieuwmoer. Zij hebben een stevige achtergrond in het verenigingsleven en springen nu mee op de kar van CD&V in Kalmthout. Ook apotheker en BIN-coördinator Cindy De Roeve (40) uit Nieuwmoer zet met veel enthousiasme haar eerste stappen in de lokale politiek. Agnes Havran (49), opgegroeid in Zuid-Afrika en ondertussen 25 jaar een tevreden inwoonster van Kalmthout, is ook kandidaat. Zij is voorzitter van het oudercomité van basisschool Den Heuvel, begeleidt kunstenaars in een schildersatelier en is actief als vrijwilliger bij vzw De Brug en Twinkeltje. Theo Van Zele (66) uit Heide, Anita Deckers (65) uit Achterbroek en Lies Van de Keybus (62) uit Nieuwmoer, drie gepensioneerden, zijn als nieuwe kandidaten sterk geëngageerd in hun dorp. Die inzet willen ze vertalen in een politiek engagement voor de gemeente Kalmthout. Theo is gekend als voormalig voetbaltrainer en bestuurslid bij de wielerclub Heidestoempers, Anita trekt aan de kar bij KBG Senioren Achterbroek en in de parochie en Lies is een vertrouwd gezicht als voormalig directeur van basisschool De Maatjes en zet zich momenteel stevig in voor de bouw van nieuwe jeugdlokalen voor de chiro in Nieuwmoer.
Naast deze nieuwelingen duiken de gekende CD&V-gezichten uit de gemeente- en OCMW-raad op. Zij hebben ondertussen als raadslid een stevige ervaring opgebouwd binnen de Kalmthoutse politiek. Wies Peeters (59), wordt lijsttrekker voor de 2de kolom. Gemeenteraadsleden Didier Van Aert (29), Stefanie Van Looveren (30) en Stijn de Koning (40) en OCMW-raadsleden Jorgo Van Ginneken (35), Leen Suykerbuyk (55) en Gert Van Dijck (50) gaan opnieuw voor een zetel voor CD&V. Oud-gemeenteraadslid Lea Van Looveren (69), voorzitter bij KVLV Kalmthout, en CD&V-bestuurslid Tom De Weerdt (41) staan ook op de CD&V-lijst.
Meer over ons verkiezingsprogramma : https://kalmthout.cdenv.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *