CD&V Berendrecht-Zandvliet-Lillo in dialoog met haar inwoners


Naar voorbeeld van de stadsateliers van CD&V Antwerpen, organiseerde CD&V Berendrecht-Zandvliet-Lillo op donderdag 7 juni een dorpsatelier in de Sportbar. De aanwezigen konden aanschuiven aan de tafels lokale economie, jeugd en jonge gezinnen, gezellige buurten, kunst en cultuur, sport, vrijwilligers en verenigingen, senioren en hulpbehoevenden en mobiliteit. Ongeveer 50 aanwezigen kwamen mee plannen maken voor hun district.
“We willen verder bouwen aan de toekomst van ons Berendrecht-Zandvliet-Lillo”, zegt lijsttrekker Sandra Suykerbuyk. “De ideeën van de inwoners zijn de ideale bouwstenen. Zij kennen het district immers het best. Daarom nemen we ook alle ideeën die vanavond zijn uitgewisseld mee in ons programma”, luidt het. Enkele ideeën die aan bod kwamen waren:  Subsidies voor aanpassingen van woningen van ouderen zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.  Mantelzorgpremie invoeren, naar analogie in Hoboken, Berchem, Deurne en Wilrijk. Nood aan een goede, toegankelijke wijkwerking. Wijkagenten moeten opnieuw rechtstreeks bereikbaar zijn. Verkeersveiligheid moet in ons district een prioriteit zijn. Daarom willen we meer controles in de lokale zones 30. Naschoolse opvang en vakantiewerking organiseren.  De huidige sportaccommodatie optimaliseren en uitbreiden voor lokale sportclubs.
Ook Antwerps schepen Caroline Bastiaens woonde het dorpsatelier bij: “Volgend jaar krijgen de districten extra bevoegdheden onder zich, waaronder groen, cultuur en senioren. Als schepen in Antwerpen is het niet aan mij om te bepalen of er bloementorens moeten komen in hun straatbeeld. Zij beslissen zelf hoe ze hun straten en pleinen best met groen aankleden. Daarenboven telt Berendrecht-Zandvliet-Lillo enorm veel actieve, gepassioneerde en getalenteerde mensen”, vertelt ze. “Ik twijfel er dan ook niet aan dat ze er iets moois van gaan maken.”
Op dinsdagavond 19 juni nodigt CD&V alle inwoners van het district uit in De Leeuw in Zandvliet. Die avond zullen ze samen hun fietsbeleid voor het district en de Koning Fiets-actie toelichten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder