CC Brasschaat On Air

BRASSCHAAT – Genieten van muziek in je eigen living! 4 streamingconcerten van lokale artiesten. Zo geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten.

Vrijdag 27 november: Piet Van den Heuvel Trio
Piet Van den Heuvel gaat als zanger, percussionist, gitarist en componist door het leven. Het publiek zal Piet eerder kennen van zijn jaren als zanger bij Scooter (met de hitsingle ‘You’). Ook was hij de muzikant/schrijver bij artiesten als Clouseau, The Scabs, vele televisieseries en de laatste 13 jaar ook vast lid van ‘De Ideale Mannen’ van Bart Peeters. Piet maakt prachtige muziek die baadt in de traditie van americana, gospel, soul en roots. Voor dit streamingconcert speelt hij in trio met pianist/accordeonist Mike Smeulders (zijn compaan bij Bart Peeters) en gitarist David Piedfort (oa. Kapitein Winokio, The Scabs).

Vrijdag 4 december: Dukebox
Griet, Samuel, Damián en Frajill ontdekken in het Conservatorium van Antwerpen hun gezamenlijke interesse voor stukken van de befaamde jazzpianist en componist, Duke Ellington. In een vingerknip ontspruit het ingenieuze plan om met deze band een project op te starten als hommage aan Ellingtons veelzijdige oeuvre. Na een maandje speurneuzen in de oude Real books, worden zowel Dukes verborgen als gekende parels terug opgeblonken en in een eigen jasje gestoken.

Vrijdag 11 december: Bronski & Nell
In 2017 startte Jo Cassiers de band Bronski. Jo is onder andere bekend als gitarist van Stan Van Samang, producer van tal van artiesten en brengt nu zijn eigen verhaal met Bronski. Zijn inspiratie? Artiesten als Daniel Lanois, U2 en Peter Gabriel.
Bronski nodigt Nell uit als special guest. Nell is de artiestennaam voor Nel Swerts. Zij treedt samen met Bronski op en brengt ook songs uit haar nieuwe album Cabin on the Hill.

Vrijdag 18 december: Frederik Cox & Lotte Verstaen
In samenwerking met de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord zochten we een klassiek ensemble voor dit laatste streamingconcert. Het duo Lotte Verstaen (mezzosopraan) en Frederik Cox (pianist) is ontstaan door een occasionele samenwerking die uitgroeide tot een hecht duo. De twee muzikanten leerden elkaar in 2014 kennen tijdens hun opleiding aan de LUCA School of Arts, Campus Lemmens. Het samenspel tijdens de lessen kamermuziek en op verschillende concerten vormde de aanleiding om samen een volledig concertprogramma uit te bouwen. Dit bijzonder project werd dan ook goed onthaald en resulteerde in een master kamermuziek die ze beiden met grootste onderscheiding hebben afgerond in 2020. Het programma dat ze zullen brengen, bestaat uit liederen en aria’s van componisten als Brahms, Jongen, Berlioz en Moessorgski met liefde en dood als overkoepelend thema.

Tickets via onze webshop, 5€/concert, of een combiticket van 15€ voor de 4 concerten samen. Je krijgt na aankoop van je ticket de link doorgemaild, ten laatste donderdag voor het concert.

De link naar de concerten gaat steeds live vrijdagavond om 20u en blijft zichtbaar t.e.m. zondagavond.

Alle info via www.cultuurcentrumbrasschaat.be – Tickets via https://webshopbrasschaat.recreatex.be/Tickets/Overview

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *