Carl Geeraerts gaat voor een derde termijn als burgemeester van Polderdistrict

De ledenvergadering van de afdeling N-VA Polder (Berendrecht – Zandvliet – Lillo) keurde de kandidatuur als lijsttrekker van zittend districtsburgemeester Carl Geeraerts goed. Sinds 2013 is Geeraerts onafgebroken burgemeester van het Polderdistrict.

Het is de tweede maal dat Geeraerts de N-VA-lijst in het Antwerpse Polderdistrict aanvoert. “De eerste maal toen ik opkwam in 2012 was ik geen lijsttrekker”, kijkt hij terug. “Na 22 jaar als manager had ik besloten om mee te doen aan de verkiezingen van 2012. N-VA Polder behaalde een klinkende overwinning en door omstandigheden werd ik districtsburgemeester.”

Tijdens de voorbije 12 jaar heeft N-VA Polder gezeteld in het districtsbestuur van Berendrecht-Zandvliet-Lillo. In die tijd veranderde het district op heel wat manier. “Denk maar aan het nieuwe Vrijetijdscentrum De Schelde, de steun voor de infrastructuur van plaatselijke jeugdbewegingen zoals Chiro en VVKS. Ook het lang gevraagde kunstgrasveld voor Berendrecht Sport werd aangelegd. Samen met nieuwe tennisterreinen en padelvelden en de sporthal vormen ze een sportcluster,” aldus Carl Geeraerts. Ook talrijke straten en pleinen kregen een make-over.

De lijsttrekker kijkt met enige fierheid naar de schaatsbaan tijdens de kerstperiode. “Die werd in het begin weggelachen maar is nu niet meer weg te denken tijdens de winterwonderweken. En die breiden we uit van 4 naar 5 weken.”

Maar niet alles was rozengeur en maneschijn. Door corona heeft de N-VA ploeg niet alles kunnen realiseren. De budgetten kwamen onder druk door de prijsverhogingen, maar het district kreeg het budget uiteindelijk op orde. “En dat is belangrijk om zo verder de toekomst te verzekeren en ons district de nodige ruimte te geven om verder te bouwen aan een aangename omgeving om in te leven,” vindt Geeraerts. “We hebben al wat verwezenlijkt de voorbije twee legislaturen maar er ligt nog genoeg werk op de plank in de Polder om met ambitie en  goesting verder te gaan.”

Toch wachten er nog uitdagingen voor de nieuwe legislatuur, weet Geeraerts. “Ons district moet bereikbaar blijven, ook binnen het Routeplan 2030 met het Haventracé. Verder blijft de geluidsoverlast van de A12 een heikel punt. We verzetten ons tegen hoogbouwprojecten. Bij nieuwbouw dient voldoende parkeerplaats voorzien te worden zonder het openbaar domein hiervoor aan te spreken. Op het vlak van sociale woningen is hier het maximum bereikt.”

Tot slot kijkt de Polderse districtsburgemeester naar de plannen om het aantal leden van de districtscolleges uit te breiden. “Als de bevoegdheden worden uitgebreid naar de districten is het wenselijk om nog een vijfde schepen te krijgen. Belangrijker is dat de dotatie verhoogd zal worden voor elk district, anders komen we in de toekomst in de problemen”, zo besluit Carl Geeraerts.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *