Café ‘t Zwart Schaap opnieuw open


Stabroek – Vanaf vrijdag 31 juli kan iedereen opnieuw terecht in café ’t Zwart Schaap. Anthe Cornelissens tapt er vanaf dan weer pinten. Zijn laatste pint tapte hij de dag voor de grote lockdown van begin maart.
Nu is in ’t Zwart Schaap alles in orde gebracht om coronagewijs en in alle veiligheid voor klanten en personeel de deuren opnieuw open te gooien.
‘t Zwart Schaap is al jaren een publiekstrekker in het centrum van Stabroek. “Gelukkig hebben we naast ‘t Zwart Schaap ook nog café De Klok. Bij de versoepeling van maatregelen heropenden we vorige maand dat café. Ondertussen blijven de vaste kosten in ‘t Zwart Schaap doorlopen en komt er natuurlijk geen geld binnen. Meer zelfs, de overheidssteun die deels hielp, is er nu niet meer. De zaken rendabel houden wordt een hele uitdaging. Dus waren we genoodzaakt om ook ‘t Zwart Schaap te heropenen”, zegt Anthe Cornelissens (21).
De jonge uitbater weet dat hij kan rekenen op trouwe klanten. “De tafeltjes zijn zowel binnen als buiten herschikt, zodat we in totaal een vijftigtal klanten kunnen bedienen. Maar dan mag het niet regenen! De plannen voor heropening bestonden al langer. Normaal mikten we op 1 augustus. Maar de weersvoorspellingen zijn zo mooi, dat we al openen op vrijdag 31 juli”, geeft hij nog mee.
Sedert Anthe deze maand precies drie jaar geleden zijn intrede deed in ’t Zwart Schaap kende het café al heel wat topmomenten. Een absolute topper was bijvoorbeeld de viering van Toon Vandebosch. ’t Zwart Schaap is de thuisbasis van de supportersclub van de cyclocrosser.
Toen hij eerder dit jaar op Linkeroever Belgisch kampioen werd, was het café ’s avonds te klein om alle supporters binnen te krijgen. Die drukte kan nu natuurlijk niet. Anthe Cornelissens drukt er dan ook nadrukkelijk op dat iedereen de voorgeschreven regels moet naleven. En om 23u gaan ook hier de cafédeuren dicht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *