Buurtpolitie uitgerust met elektrische fietsen


BRASSCHAAT – Sinds eind maart rijdt de buurtpolitie elektrisch! De 9 wijkinspecteurs kregen elk een eigen
elektrische fiets met de nodige accessoires, kledij én helm.

De politiezone Brasschaat koos er een aantal jaar geleden voor om bewust in te zetten op meer fietsen voetpatrouilles. Dit maakt dat hun politiemensen gemakkelijker aanspreekbaar zijn in het straatbeeld. Bovendien kunnen ze met de fiets op plekken komen die niet (of minder goed) toegankelijk zijn voor patrouillevoertuigen, denken we maar aan parken en wandel-fietssteegjes waar wel al eens overlast vastgesteld wordt. Ook de fietsers die tegen de rijrichting in rijden, ondervonden al dat onze fietsende inspecteurs hen zo sneller tot de orde kunnen roepen.
De wijkpolitie beschikte, net als de andere operationele diensten, eerder al over gewone fietsen. Het ondersteund rijden is echter geen overbodig luxe, bevestigt ook Ilse Janssens, wijkinspecteur voor de wijk Centrum: “We fietsen steeds met onze volledige uitrusting aan, inclusief wapengordel, en die weegt toch al gauw 3,3 kilogram. Wanneer je wind op kop hebt of bij de tropische temperaturen die we de laatste jaren kenden in de zomer, is dat spreekwoordelijke duwtje in de rug zeer welkom!”.
Een ander voordeel is dat onze wijkinspecteurs nu ook sneller wat verder fietsen om een extra oogje in het zeil te houden op aandachtspunten die meer afgelegen zijn en niet noodzakelijk tot hun wijk behoren.
Een waardevolle investering dus om blauw nóg beter op straat in te zetten!

© Ilse Janssens

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *