Buslijn 730.. Wat nu?

Dinsdag 11/9 vond op het Brasschaats gemeentehuis overleg plaats over de problemen rond buslijn 730. Aanleiding was het dringend verzoek van bewoners van de Louislei die gehoord wilden worden. In bewuste straat rijdt sedert 1/9 bus 730. In de spits even 6 voertuigen per uur! Dat vinden de bewoners te veel voor een te smalle straat, gedeeltelijk zonder fietspad, anderzijds ontbreekt er eveneens een voetpad, zodat men een eindje door het slijk moet ploeteren. In de Louislei kijken ze vooruit: dat mooie weertje blijft niet duren… Blijft het liedje van de bus duren?
Aan deze vergadering namens, naast bewoners, ook burgemeester Dirk de Kort, mobiliteitsschepen Myriam Van Honsté en mobiliteitsambtenaar Stijn Derkinderen deel, alsook de lokale politie.
De oplossing ligt voor de hand, als tenminste De Lijn niet dwarsligt.  de Kort argumenteert om het oude traject via Hoogboom terug te laten rijden. Daar bevinden zich naast het asielcentrum, ook enkele scholen. Er zijn ook 2 drukbezochte rusthuizen gevestigd. Als dusdanig blijft ook de wijk Mariaburg niet verstoken van bus 730. De burgemeester wil samen met zijn confrater, Kapels burgervader Dirk Van Mechelen, de zaak verdedigen bij de directie van De Lijn.
Inmiddels werd ook gevraagd vanuit de gemeente Brasschaat aan bewuste bewoners van de Louislei de doortochten van autobussen van lijn 730  niet te hinderen.
Een ding is zeker:  deze  bus-soap wordt vervolgd.            erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *