Burgemeesters uit onze streek legden de eed afGouverneur Kathy Berx nam van zeven burgemeesters onder wie vier van onze regio, de eed af.


Vrijdagmorgen 7 december heeft een zevental burgemeesters, onder wie vier uit onze regio, de eed afgelegd op het provinciehuis in handen van gouverneur Cathy Berx.
Na de plechtigheid volgde een kleine receptie waarop de burgemeesters en hun familieleden, samen met ambtenaren van de verschillende gemeenten aanwezig waren.

Twee nieuwkomers

Uit onze streek legden volgende burgemeesters de eed af: Henri Frans (N-VA) Stabroek; Lukas Jacobs (CD&V) Kalmthout; Gaston Van Tichelt (CD&V) Essen enDieter Wouters (CD&V) Wuustwezel. 
Lukas Jacobs, is al twaalf jaar burgemeester van Kalmthout. Gaston Van Tichelt begint aan zijn tweede ambtstermijn. De andere twee zijn nieuwkomers. Gouverneur Berx zei de gemeentebesturen en vooral de nieuwe burgemeesters zoveel als mogelijk te zullen bijstaan. Er zal geregeld overleg worden gepleegd en ideeën en voorstellen zijn meer dan welkom.

Plannen

Rik Frans zei dat de nieuwe ploeg in Stabroek er in de eerste plaats zal naar streven de financiën onder controle te houden. Voor het overige wil hij de goeie dingen die het vorige bestuur verweznlijkte, behouden en voortzetten.
Lukas Jacobs zei ons volgend jaar met de nieuwe sporthal in Kalmthout te beginnen. Hij wil ook nieuwe fietspaden in Nieuwmoer en Achterbroek, de bouw van nieuwe woningen en kinderopvang in de verschillende woongemeenschappen. In Heide wil hij het Statieplein opfleuren en een grotere parking aanleggen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *