Bullestee(g) kreeg naambord te Berendrecht

Op de zijgevel van de ‘Berenschool’ (vroeger in de wandeling de ‘jongensschool’ genoemd werd zopas een straatnaambord aangebracht. Het draagt de naam ‘Bullesteeg’ zoals ruim vier jaar geleden voorgesteld werd door de toenmalige cultuurraad van het Polderdistrict. Het straatje loopt langs de school en langs een weide met koeien naar het Ganzenhof, zijnde het lokaal van de Nieuwe Gans Berendrecht.
  Het was in oorsprong een stee, maar de administratie maakte er een steeg van, zoals dit voorkomt in de oude stad. Bulle komt van ‘bullen’ wat slaat op versleten textiel. Zo’n bullen werden vroeger weggegooid op de kleine stortplaats van de gemeente Berendrecht die achter de ‘Jongensschool’ lag.  Sommigen lieten ook gelden dat destijds in de buurt een familie woonde met de naam Bullens of Buellens. Zij zou gronden hebben gehad die grenzden aan de stee. Wat mogelijk een vergissing is want de familie had vooral eigendommen aan de stee die langs de Zustersschool (de huidige Brenne) loopt.  (sdl)

De Bullesteeg werd aangebracht op de schoolgevel

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder