Buitenmolen helemaal klaar voor jubileumjaar

BERENDRECHT – In 2022 bestaat de Berendrechtse Buitenmolen 200 jaar en dat zal feestelijk gevierd worden. Maar ook dit jaar wordt er al aan de aantrekkelijkheid van het monument gewerkt. Met financiële steun van het district zorgde molenaar Jorn Van de Cloot voor nieuwe feestvlaggetjes, infopanelen en een trage wegenbordje. Districtsschepen Rudi Sempels, de dames van Blidscap en helpende hand Pieter Linders kwamen dit alles mee inhuldigen.

Erna Breens, Maria Mees, Rudi Sempels, Ann Lameir (vrouw Jorn),
Rita Van Den Bergh, Jorn Van de Cloot en Pieter Linders.


In 2022 bestaat de Buitenmolen 200 jaar en dat laten molenaar Jorn Van de Cloot, buurman Pieter Linders en districtsschepen, Rudi Sempels, niet zomaar passeren.
Pieter Linders wil niet wachten tot 2022, maar wil de Buitenmolen nu al in de spotlights zetten. “Via projectsubsidies van het district hebben de vrouwen van Blidscap de mooie vlaggetjes kunnen maken die nu in de molen hangen.
Niet alleen Blidscap helpt een handje mee, ook de Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder is erbij betrokken. Molenaar Jorn: “Op en rond de Buitenmolen staan infopanelen over alle verdwenen molens van het district. De Heemkundige Kring is in het archief gedoken om prachtige foto’s van die molens op de infopanelen te zetten.”
Districtsschepen, Rudi Sempels (N-VA), is nu al trots op wat er staat en komt. “Vanuit het district proberen we alles mee te ondersteunen en van budget te voorzien”.
Rond de paasperiode 2022 wordt er een groot feest aan en rond de molen gepland. De molenwandeling langs alle verdwenen molens van het district zal ook mee in het feestpakket zitten.


Kampeerplek Molenzicht & Toon Verbraakpad

Naast het jubileumjaar, is buurman Pieter Linders nog met iets anders bezig. “Samen met Jorn heb ik naast de molen een kampeerplek in elkaar getimmerd. Het is een kleinschalige overnachtingsplek voor mensen die op doortrekkerstocht zijn. Er is drinkwater, een stopcontact, een composttoilet en een zitbank. Voor een ontbijt of avondeten kan je dan ook terecht in Eetcafé De Molen. Kortom, alles om tot rust te komen.”
De kampeerplek bereik je via het Toon Verbraakpad, waar ook alweer een historische voetnoot aanhangt.
Meer info op www.buitenmolen.be
Joppe De Hert

Een uitgebreid artikel over het jubileumjaar van de Buitenmolen kan je lezen in ons magazine De Polder dd. 25 juni.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *