Bruidspaartjes geven elkaar het ja-woord

 

Op dinsdag 26 november brachten de leerlingen van de 4de leerjaren van BSGO De Stappe uit Stabroek een bezoek aan het gemeentehuis in de Dorpsstraat. Om 9 uur werden de 34 leerlingen met hun leerkrachten door burgemeester Rik Frans, schepenen Veerle Nonneman, Sarah De Martelaere en Liesbeth Bardyn ontvangen. Het bezoek startte met een kindergemeenteraad in de raadzaal. Nadien volgde een rondleiding langs de verschillende diensten van het gemeentehuis. Iets waar vele jongens en meisjes naar uitkeken was de huwelijksceremonie. Omdat het 2 klassen waren, had men besloten om ook twee huwelijken te laten doorgaan. Voor 4b gaven Lenn Adriaensens en Caitlin Wackenier, enigszins aarzelend, het ja-woord. Zij werden via loting uitgekozen om in het huwelijksbootje te stappen.

Voor 4a gingen Géorg Baetens en Amber Hansen voluit voor het huwelijk, zij zijn dan ook in het echt een koppeltje. Géorg ging zelfs op de knieën toen hij de ring aan Ambers vingertje schoof. Daarna pakte hij haar stevig vast en zwaaide zijn bruidje in het rond. Van echte liefde gesproken! De burgemeester en schepenen hadden ondertussen de rechten en plichten van het huwelijk voorgelezen. Daarna toonde burgemeester Frans nog enkele zeer oude unieke exemplaren van huwelijks- en geboorteregisters.

Het bezoek van de school kadert in het leerprogramma over de gemeentes en provincies, waar zij de hele week rond werken.

De voormiddag werd afgesloten met een groepsfoto op de trappen voor het gemeentehuis. Weer een leuke belevenis voor de leerlingen van De Stappe.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *