Brouwerij “Het Perkament” staat niet stil.

KAPELLEN – Na een foutief brouwsel, na het proces over de naam “De legende”, zelfs tijdens de coronacrisis houden we stand en blijven we mensen animeren met ons concept, maar vooral met goei bier.
Tijdens de lock-down hebben we speciaal een online quiz georganiseerd opdat de mensen toch iets te doen zouden hebben. Wekelijks kwamen er nieuwe vragen en winnaars. Nu hebben we weer wat in petto!
Ondanks het coronanieuws, willen wij vooral naar buiten komen met vrolijker nieuws. Het zijn steeds projecten die perfect in of met je eigen bubbel kunnen uitgevoerd worden. Voor mooie zomerdagen hebben we onze wandelapp verder uitgebreid met wandelingen in Kalmthout.
Hier hebben we 4 wandelingen op kaart gezet, die je via een wandelapp kan downloaden. Zo kan je deze thuis afdrukken, een gpx file opstarten en je laten begeleiden, of je kan bekijken langs welke tavernes deze route passeren. In deze tavernes (waar uiteraard ook het perkament te drinken is) kan je wandelkaartjes meenemen. http://www.hetperkament.be/wandelapp

Al deze wandelingen passeren toeristische plaatsen, welke ook met uitleg becommentarieerd worden. Je kan steeds onderweg halt houden bij tavernes die ook ons bier schenken.
Deelnemende tavernes: Strijboshof, ’t Centrum, Den Bosduin, Aboretum, Visclub Wilewou, Den turfsteker
Onze leuze is dan ook: Na de wandeling kan je natuurlijk nagenieten in één van de deelnemende tavernes, waar je na het bestellen van een Perkamentbier nog getrakteerd wordt met een plaatselijk legendeverhaal welke op de achterzijde van het flesje staat. ( ondertussen zijn dit er al meer dan 50 geworden)

Gezelschapspel
Voor de mindere dagen (regen of koud) hebben we een nieuw gezelschapsspel ontwikkeld. Het betreft een kaartspel met allerlei vragen over het Vlaams grondgebied. Dit in verschillende thema’s. Bij dit kaartspel hoort ook een eigen dobbelsteen, met speciale symbolen.
Meer info kan je vinden op onze website: https://hetperkament.be/kaartspel
De handleiding vind je : https://hetperkament.be/handleiding_kaartspel
Tijdens dit spel kom je meteen veel te weten over Vlaanderen, je bekomt zo ook meteen suggesties om later met je bubbel een bezoekje te brengen. Meteen 2 vliegen in één klap. Het is een spel waar geluk , kennis en doorzicht je kan helpen te winnen. Uiteraard speel je ook beter terwijl je het bier Perkament drinkt.
Bovendien zal het spel steeds vernieuwend zijn, aangezien er nu reeds uitbreidingspakketten in de maak zijn. Zo zullen noordelijke gemeenten samenwerken voor hun eigen reeks. Kapellen en Ekeren hebben reeds toegezegd, Kalmthout + Essen + Wuustwezel + Schilde + Stabroek zijn in beraadt. Ook een reeks van de stad Antwerpen is een nabije optie.
Het spel kan je momenteel online bestellen via de website www.hetperkament.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *